ALAPLI HABERLERİ

ÜNİVERSİTE YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN KURAN KURSU

15 Aralık 2014
695 kez görüntülendi

ÜNİVERSİTE YURDUNDA KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN KURAN KURSU

 

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Üniversite de okuyan öğrencilere kuran dersi verdiklerini söyledi.

Bektaş, Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen aylık olan toplantıda yaptığı konuşmada, Hafta sonları başlattığımız sabah namazı buluşmalarına en çok gençlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Televizyonlarda yılbaşı öncesi Noel baba oyuncakları hediye edilerek propaganda yapıldığını anlatan Bektaş, şöyle konuştu.

“Hafta sonları başlattığımız sabah namazı buluşmalarına İlçe merkezindeki kardeşlerimizin yanı sıra köylerimizden de birçok cemaatimiz geliyor. Çok güzel bir ortam oluştu. Namazın ardından Kuran-ı Kerim okunarak sohbetler ediyoruz. Ardından çay, simit ve peynir ikram ederek kahvaltı yapıyoruz. Din görevlilerimiz köylerde İlçe merkezinde sabah namazı programlarını duyurmalarını istiyoruz. Üniversite gençlerimiz sabah namazlarına geliyorlar. Müftülük olarak Üniversitede okuyan gençlerimize kuran dersleri veriyoruz. Hocalarımızda hafta sonları köylerine gelen gençleri camilere davet ederek onlarla sohbet ederek bilgilerini aktarsınlar. Önümüzde yılbaşı var. Televizyonlara baktığımızda yılbaşı propagandası yapılıyor. Efendim Noel babanın çocuk oyuncakları hediye ediliyor. Bunları cemaatimize atlatmamız lazım. Çocuklara nasıl ve ne zaman hediyeler verilir diye, gençlerimiz kazanmamız lazım bu konuda hocalarımızın daha gayretli olmalarını arzu ediyorum. Bundan sonra her Pazar İlçe merkezimizde Kuran sohbeti adıyla program düzenleyeceğiz. Kahvelerde evlerinde oturan insanlarımız bu programa katılmasını bekliyoruz. Hocalarımız köylerinde tanıdıklarına bu proğramı duyurmalarını istiyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz