ALAPLI HABERLERİ

USTA; EĞİTİME KATKIDA BULUNUN DEDİ

23 Haziran 2014
573 kez görüntülendi

USTA; EĞİTİME KATKIDA BULUNUN DEDİ

Alaplı Türk  Eğitim-Sen İlçe Başkanı İlhan Usta hayır sever iş adamlarına eğitime katkıda bulunun çağrısında bulundu.

İlhan Usta ; Ereğli ilçesi eğitim alanında koşarken  Alaplı ilçesi yerinde iki adım atmaya çalışmıştır dedi.

İlhan Usta Alaplı Kent Konseyi Genel Kurulunda Türk Eğitim-Sen ilçe başkanı olarak bir konuşma yaptı konuşmasında şöyle dedi.Bir köyün, bir ilçenin bir ülkenin gelişmesinin ilk şartı eğitimdir. Eğitim varsa gelişme de vardır.

ALAPLI YERİNDE SAYIYOR

Alaplımız yıllardı yerinde sayıyor. Öğretmenler, öğrenciler,memurlar kaçacak yer arıyor. 12 km uzaktaki Ereğli ilçesi Alaplı’nın kaçış noktası olmuştur

Ereğli Alaplı’dan daha fazla gelişmiştir.Ben bu gelişimin nedenlerinin başında eğitimin olduğuna inanıyorum. Ereğli ve Alaplı’daki hayırsever işadamlarının eğitim aşkı ve katkılarını şu şekilde sıralayalım

ALAPLI’DA İKİ HAYIRSEVER OKUL YAPTIRDI

Alaplı ilçesinde iki hayır sever işadamı okul yaptırdı.A.Zeki Atalay ,Ahmet Ziya Yazıcı

Ereğli ilçesinde ise bu sayı 11 kişidir. İbrahim İzmirlioğlu,İhsan Yılmaz, Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz,Vesile Dikmen,Nurdan ve Ahmet Oğuz,M.Yaşar Yaman,Mehmet Likoğlu,Saniye Erdoğan,Hatice Erdem,Yüksel Balcı,Ali Veli Güzel

Bu listeden de açıkça görülüyor ki Alaplı’nın zengin ettiği insanlar Alaplı’ya vefa borcunu ödeyememiştir.Onların amel defterleri kapanacak günü geldiğinde unutulup gideceklerdir.

A.Zekiler A.Ziyalar Alaplı durdukça hiç unutulmayacak ve onların amel defterleri hiç kapanmayacaktır.

Alaplı’mızın en büyük sorunu okul sorunudur.Okul binaları yetersizdir. Bu yetersizlik ikili öğretimle giderilmeye çalışılmaktadır.Öğrenciler sabahın altısında yollara düşmek zorunda kalmaktadır.

Alaplı’da var olan okul sayıları yetersizken, var olan okulları da yıkmayalım .Onları kapatmayalım.

Yollarımız kapandı,okullarımızda kapanmasın. Eğitim alanında çok önemli kararlar alınırken eğitimcilere de danışılsın. Sivil Toplum kuruluşlarının fikirleri alınsın. Alaplı’da işler ben bilirim ben yaparım mantığı ile yürüyor.

Bu yüzden Alaplı bir adım ileri gidemiyor.

Alaplımızın gelişmesi için hepimiz elimizi taşın altına sokalım.Yeni eğitim  kurumlarının millet devlet desteği ile oluşturalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz