ALAPLI HABERLERİ

UYSAL ŞANTİYELERİ GEZDİ

3 Ağustos 2015
1.121 kez görüntülendi

UYSAL ŞANTİYELERİ GEZDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türkiye’deki belediyeler arasında en çok çalışan kurumlardan birinin Kdz. Ereğli Belediyesi olduğunu savunarak, “Ekiplerimiz 40’dan fazla farklı bölgede çalışıyorlar,  alt yapı, üst yapı, yol genişletme, asfaltlama, hizmet binası inşaatları, kaldırım, ışıklandırma tüm çalışmalar fazlasıyla yapılıyor” dedi.

Kdz. Ereğli’de Belediye tarafından yürütülen çalışmaları basın mensupları ile birlikte yerinde inceleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Uysal’ın ilk durağı Belen Sanayi Sitesi’nde yeni yapılan İtfaiye Hizmet binası oldu.  Ardından Terminal, Kışla Halı Saha,  Elmatepe yan yol, Şehir Merkezi çiçeklendirme, Merkez Eski İtfaiye Caddesi kaldırım, yol ile  Köseağzında yürütlen yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları hakkında daire müdürlerinden bilgi alan Uysal,  gazetecilere ziyaretleri değerlendi.

İşte Uysal’ın açıklamalrından satırbaşları….

KEPEZ ŞANTİYE ALANI

Yaptığımız çalışmaları herkes görüyor. Türkiye’deki belediyeler arasında en çok çalışan kurumlardan biri Kdz. Ereğli Belediyesidir bunu iddia ediyorum. Alt yapı, üst yapı, yol genişletme, asfaltlama, hizmet binası inşaatları, kaldırım, ışıklandırma tüm çalışmalar fazlasıyla yapılıyor. Ekiplerimiz 40’dan fazla farklı bölgede çalışıyorlar, Ereğli’nin her bölgesi Şantiye alanı gibi… Mesela Potbaşı mevkiinde bulunan, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon ile Ulaştırma Müdürlüğü’nün kullandığı şantiye alanını, Belen Sanayi Sitesi yanında bulunan bu alana taşıyoruz.  Yeni şantiye binamız toplam 13 bin metrekare üzerine kuruldu.  Bu bölge de, Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan, kazı ve dolgu yöntemiyle yaklaşık bin metreküplük hafriyat ve 3 bin metreküplük taş duvar çalışması ve,  alanında bulunan 4 prefabrik yapı tamamlandı. Taşınma işlemini yılsonuna kadar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yeni şantiyeye taşınılması ile boşalacak potbaşı’ndaki alan üzerine de yeni proje geliştiriyoruz.

BELEN SANAYİ İTFAİYE İSTASYON BİNASI

Kepez, Ören, Belen, Soğanlı, Ömerli bölgeleri ile köylerde meydana gelebilecek Yangın, kaza, deprem, boğulma olayları vb. olayları müdahale süresinin kısaltılması için Belen sanayi mevkiine yapımı başlanan itfaiye binası son aşamaya geldi. 3 İtfaiye aracı kapasiteli olan Belen itfaiye istasyon binamızın yapım çalışmaları tamamlandı. Kışla potbaşı mevkiinde bulunan itfaiye binası boşaltılarak yeni yapılan yere taşınacak. Ayrıca Kışla’da bir süre önce açtığımız ana itfaiye binamızda hizmete devam ediyor.

TERMİNAL

 
Terminali % 40 seviyesinde teslim almıştık. Terminal bitti ve tarafımıza teslim işlemi gerçekleşti. Peronların ve yazıhanelerinin ihaleleri yapılıyor. Hastane kavşak yapım işi nedeniyle buradaki yoğunluğu dikkate alarak hizmete giriş tarihi ile ilgili karar vereceğiz.

KIŞLA SPOR TESİSLERİ

Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübümüzün tesislerini baştan aşağıya yeniliyor. Tesislerde bulunan ve zemin değişimi zorunlu hale gelen iki ayrı kapalı sahayı, gerektiğinde 2600 metrekare alan üzerinde tam saha, gerektiğinde ise 1300 metrekare üzerinde aynı anda iki müsabaka oynanacak şekilde açık saha olarak getirdik. 1 hafta içinde hizmete girecek. Kulüp önceki yönetimden kaba inşaat halinde devraldığımız yemekhane üzerindeki yeri de, aynı anda 25 sporcunun kalıp her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği mekâna dönüştürdü. Tesisin aynı anda konaklama kapasitesi 65’e çıktı.

 ELMATEPE YAN YOL ÇALIŞMASI

Karayollarınca yapılan ve tamamlanan Gülüç- Devrek Yol Ayrımı ve DevrekYol Ayrımı – Kepez yolu üzerinde yan yol çalışmaları yaptık. Elmatepe girişinden başladığımız yan yol çalışmalarımız Kepez’de de büyük ölçüde tamamlandı. Yolun teslimi ile birlikte gereken düzenleme çalışmalarını da yapacağız.

HATİP SOKAK SU HATTI ÇALIŞMALARI
Hatip Sokakta su hattı çalışmasına başladık . Bizler geçen yıldan bu yana Akarca, Bağlık, Kışla,Hamzafakıllı,Müftü,Kepez Kavaklık,Bölücek Orhanlar  ve Süleymanlar mahalleri gibi bir çok mahallede toplam 25 bin metre uzunluğunda yağmurlama ve Kanalizasyon  hattını değiştirdik.  Bu rakam yıl sonuna kadar 40 bin metre olacak. Bugüne kadar 18 bin metre içme ve kullanma suyu hattı değişti, bu rakam yıl sonuna kadar 25 bin metre olacak.

UN PAZARI YAYA DÜZENLEME VE YENİ PARK ALANI
Un Pazar’ında yayalaştırma projesinde sona geldik. Yaya kaldırımlarını genişleterek parkların önüne geçtik. Eski PTT binasının olduğu alanda başladığımız park alanı çalışmasında sona geldik.Ayrıca Japon Pazarı istikametindeki çalışmamızda önümüzdeki günlerde başlayacak.

KÖSEAĞZI YOLU
Bu yıl 20 bin ton asfalt dökmeyi planladık ancak bu rakam  yeni ilaveler ile 23-25 bin tonu bulacak.. Hamzafakıhlı ( OSB) yol güzergâhı bitti. Köseağzı yolunu asfaltladık. Bu yol sadece Köseağzı plajına ulaşımı kolaylaştırmadı. Ereğli – Kandilli ulaşımı için alternatif bir yol oldu ve Ereğli-Kandilli yolu 5 Km kısaldı. Sadece 1 KM’lik asfalt olarak bakmamak lazım buradaki çalışmaya , burada yol genişlemesi önemliydi. Ayrıca yola girişte de gördüğünüz gibi taş duvar çalışması da yapıldı. Ayrıca Ereğli –Kandilli yolu üzerinde eski çöp alanının alt kısmında yol genişletme çalışmalarımız sürüyor.Yine aynı güzergahta dar köprüyü genişletiyoruz. Program dahilindeki asfalt çalışmalarımız sürecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz