ALAPLI HABERLERİ

ÜZÜM HOŞAFI VE EKMEK DAĞITTILAR

19 Mart 2013
1.052 kez görüntülendi

ÜZÜM HOŞAFI VE EKMEK DAĞITTILAR

Alaplı Atalay Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü münasebetiyle ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Alaplı’da Çanakkale Deniz Zaferinin 98 .yıldönümünde  anlamlı kutlama yapıldı .

Saat 10.00’a Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıl dönümü münasebetiyle Anadolu Öğretmen Lisesi konferans salonunda tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunmasının ardından konuşan Alaplı Anadolu Atalay Lisesi Müdürü Selim Dervişoğlu, 1915 tarihin en büyük ve acımasız savaşlarından biri dünyanın bütün süper güçleri tüm güçleri ve savaş makineleriyle boğazın öne gelmişlerdi. Sözde birkaç gün içinde boğazları geçerek hedefe ulaşacaklardı. Ama bilmiyorlardı Türkün imanın inancını vatan sevgisini bugün, 98 yıl önce kazanılan büyük zaferi ve onu kazanan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Kalbin düştüğü toprak adlı tiyatro oyunu sergiledi. Tören sonunda çeşitli yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri verilirken, dönemin askeri kıyafetlerini giyen öğrenciler törene gelen davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram etti.
Törene, Garnizon Komutanı Üst teğmen Emre Balci, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, siyasi parti Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz