ALAPLI HABERLERİ

“Üzüntü İçersindeyim”

28 Kasım 2012
758 kez görüntülendi

Resim bulunamadı

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Belediyenin mali durumu ile ilgi yapılan yorumların üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şeffaf yönetim anlayışımız gereği, göreve başladığım ilk günden bu yana belediye bütçemiz ve belediyemizin ekonomik durumuyla ilgili, gerek bilboardlar, gerek resmi internet sitemiz ve gerekse basın yoluyla,  belirli aralıklarla kamuoyuna duyurduklarını bildirdi.

 

Belediye bütçesinin iyiye doğru gittiğini ifade eden Çimenoğlu şunları söyledi;

 “Geçtiğimiz hafta içi, şahsımın izinli olduğu bir dönemde, bazı yerel basın organlarında Belediye bütçemiz ve belediyemizin genel ekonomik durumuyla ilgili yayınlanan bir haberden amacını aşan yorumlar ve sonuçlar çıkarılmış, bu da tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır. Gazeteci bir arkadaşımızın Belediyemiz bütçesiyle ilgili bir sorusuna verdiğim cevabın, haber olarak kamuoyuna sunuluş şeklinden kaynaklandığına inandığım sebeplerle, haberin sadece bir cümlesinden yola çıkılarak, bir önceki dönemi suçluyormuşum gibi algılanmasını üzüntü ile karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Bunun yanlış anlamadan kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Göreve başladığım ilk günden başlanarak bugüne kadar olan belediyemizin ekonomik sureciyle ilgili şahsıma yöneltilen sorulara kimseyi hedef almadan, tüm iyi niyetimle cevap vermeye çalışırken, devam eden sorulara karşılık olarak, elbette bazı rakamsal kıyaslamalara da yer vermem gerekiyordu. Bunlar sadece bir önceki dönemi değil, kendi dönemimizin yıllık rakamlarını da kapsıyordu. Yani, kendi 4 yılık dönemimizle ilgili de mukayeseli rakamlar vererek, kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık.

Şeffaf yönetim anlayışımız gereği, göreve başladığım ilk günden bu yana belediye bütçemiz ve belediyemizin ekonomik durumuyla ilgili, gerek bilboardlar, gerek resmi internet sitemiz ve gerekse basın yoluyla,  belirli aralıklarla kamuoyunu bilgilendirdiğimiz göz önüne alındığında, gazeteci arkadaşlarımızın konuyla ilgili sorularına, bize göre iyiye giden bir sürecin daha iyi anlaşılması açısından mukayeseli yanıtlar vererek kamuoyunu aydınlatmaya çalışmamız son derece doğaldır diye düşünüyorum. Bu açıklamayı yaparken kullandığımız ifadelerin belli bir bölümü göz ardı edilerek, belli bir bölümü ön plana çıkarılmış ve yorumlar da ön plana çıkarılan bu bölüm üzerinden yapılmıştır.  Nitekim, haberin içeriğinde de yer alan, belediyelerin genel ekonomik durumlarına dikkat çekmeye çalıştığım “Ülke genelinde olduğu gibi…” ifadesi hiç göz önünde bulundurulmayarak, değerlendirme ve yorumlar “borç batağı” ifadesi üzerinden yapılmıştır. Cümle, dikkatlice incelendiğinde, genelde yaşanan ekonomik sorunlara ve belediyelerin genel ekonomik durumlarına dikkat çekilmeye çalışılarak, bunun yerele yansımaları üzerinden bir değerlendirme yapıldığı anlaşılacaktır. Hal böyle olduğu halde, sadece Belediyemizin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu ortaya koymaktan ibaret olan bu açıklamayı farklı şekillerde yorumlamak ve bundan bir takım siyasi sonuçlar çıkarmak, gereksiz ve anlamsızdır. Üzerinde farklı yorumlar yapmaya gerek bile duyulmaması gereken bu açıklamanın, aklımızın ucundan dahi geçmeyen bir yönüyle tartışma konusu yapılmasından dolayı bu açıklamayı yapmak durumunda kaldığımı üzüntü ile ifade ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz