ALAPLI HABERLERİ

VAKIF TUR İLE 40 KİŞİ UMREYE GİTTİ

5 Nisan 2015
681 kez görüntülendi

VAKIF TUR İLE 40 KİŞİ UMREYE GİTTİ

Alaplı’da Vakıf Tur   şirketi tarafından kutsal topraklara gidecek olan umreciler için Merkez cami önünde tören düzenlendi.

40 kişilik umre grubuyla Vakıf Tur Hac ve umre organizasyonu sorumlusu Alaplı eski müftülük şefi Enver Karagüzel ve Yedigelli Köyünden emekli imam Zekeriya Karakaya görevli olarak gitti.

Uğurlama törenine Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, umreciler, aileleri ve yakınları katıldı. İlahilerin okunduğu uğurlama töreninde konuşan Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, umre yolcularına hayırlı yolculuklar temennisinde bulunarak “ Allah herkese hacca ve umreye gitmeyi nasip etsin” dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, umreye giden vatandaşlarını dönüşlerinde hediye olarak sadece hurma ve zemzem suyu almalarını istedi. Umrecilerin kutsal topraklarda sabırlı olmaları gerektiğini anlatan Bektaş, “Bazılarınız umreye önceden gitmiş olabilir. Fakat ibadet, ihrama girmek, Beytullaha gidip tavaf yapmak ve görevlerinizi yapma hususunda rehberlerimiz vardır. Onlara mutlaka kulak veriniz. Bir diğer husus ise sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü orada sizi öfkelendirecek olan bazı hareketler arakadasınız ya da bir başkası tarafından ortaya çıkabilir. Sermayeniz elinizden kaybolabilir. Öfkenizi yenmek ve sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Orada sokaklarda zamanınızı heba etmeyiniz hediye olarak hurma ve zemzemle dönün. ”
Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş tarafından okunan duanın ardından Umre yolcuları yakınlarıyla vedalaşırken gözyaşlarını tutamadı. Kutsal topraklara gidebilmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlardan bol bol dua isteyen yakınları, “Allah herkese kutsal toprakları görmeyi nasip etsin” temennisinde bulundu.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz