ALAPLI HABERLERİ

VALİDEN ALAPLI KAYMAKAMINA ZİYARET

18 Kasım 2013
632 kez görüntülendi

VALİDEN ALAPLI KAYMAKAMINA ZİYARET

Zonguldak Valisi Ali Kaban Alaplı Kaymakamlığını ziyaret etti

Bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Alaplı ilçesine gelen Vali Kaban Alaplı Hükümet Konağı binası önünde Kaymakam Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Emre Balci, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, daire müdürleri, muhtarlar, gaziler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları tarafından karşılandı.

Kaymakamlık toplantı salonunda Vali Kaban’a Alaplı Kaymakam Yıldıray Malğaç tarafından slayt eşliğinde Alaplı’yı tanıtan ve ilçede yapılan ve yapılması gerekli projeler hakkında brifing verildi.

Eğitim, sağlık, köylerin durumu, yol, spor, güvenlik hizmetleri, KÖYDES projesi, kadastro çalışmaları, Osb çalışmaları, içme suyu, Gümeli yaylaları ve köylerdeki kanalizasyon çalışmaları hakkında geniş kapsamlı bilgiler veren Kaymakam Malğaç, “KÖYDES projeleri kapsamında 2013 yılında bir dönemde ilçemize 719 bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu ödeneğim tamamı harcanmış ve planlanan işler yapılmıştır. 2 dönemde ise ilçemize 349 bin TL ödenek ayrılmıştır. Parasal harcama yüzde 85 oranında tamamlanmış, fiziki gerçekleşme ise yüzde 75 civarındadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 6 adet ortaöğretim kurumu vardır. Bu okullarda toplam 2 bin 162 öğrenci olup 162 öğretmen görev yapmaktadır. 6’sı merkezde 6’sı köylerde olmak üzere 12 öğretim okulu, 11 birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu bulunmaktadır. Bu okullarda toplam 5 bin 933 öğrenci eğitim almakta ve 330 öğretmen görev yapmaktadır. Bir adet bağımsız anaokulu ve 15 anasınıfı bulunmaktadır. 6 kadrolu 5 ücretli toplam 11 öğretmen görev yapmakta 389 anasınıfı öğrencisi eğitim almaktadır. 2012 yılı sonuna kadar ilçemizde 10 yerleşim yerinin kadastrosu henüz tamamlanmamıştır. 2014 yılı ocak ayı başlarında kadastro işlemlerinin tamamlanıp, ocak ayı başında tapuların sahiplerine verilmesi hedeflenmektedir. Bölgemizde ekonomik kalkınmanın hayata geçirilebilmesi için büyük önem arz eden Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmaları 1996 yılında başlanmıştır. Alaplı-Gümeli içme suyu göleti, arıtma ve isale hattı projesi DSİ Genel Müdürlüğünce takip edilen projeyi yapan Petek firması sondaj çalışmalarına ve bittiğinde bu projeden sonuçlarına ve bittiğinde bu projeden istifade edecek bölgenin 30 yıl sonraki nüfusu göz önüne alınarak göletin ebatlandırılması çalışmaları devam etmektedir. Alaplı’nın 50 köyü Gümeli beldesi ve Alaplı ilçesi merkezi ile birlikte tersane ve organize sanayi bölgeleri istifade edecektir” dedi.

Alaplı’da eğitim konusunda ihtiyaç duyduğu projeler ile ilgili bilgiler veren Malğaç, “Alaplı Atalay Anadolu Lisesi 7 derslik ve 200 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulda büyük eksikler bulunmaktadır. Derslikler eğitim için elverişli değildir. Ayrıca okulun ilköğretim okulunun bahçesinde bulunuyor olması da çeşitli sıkıntılar doğurmaktadır. Öğrencilerin kantin, bilgisayar sınıfı, toplantı salonu, oyun oynayabilecekleri mekan bulunmamaktadır. Dar ve basık havasız olan sınıflar 40 seneliktir. Ayrıca bu iki okul binası binaların arasında sıkışmış bir mevkide bulunmakta olup bu kadar öğrenci potansiyelinin karşılayacak bir açık alan mevcut değildir. Alaplı’da gençlerimizin vakitlerini kaliteli bir şekilde gerçekleştirebilecekleri kompleks bir mekan olmaması gençlerimizin ya kahvehane gibi mekanlara yada Ereğli-Akçakoca gibi merkezlere gitmesine sebep olmaktadır. Bu konuda Alaplı’ya gençlik ve ferdi spor merkezi kazandırmak istiyoruz. Gümeli beldemizin yaylarının turizme kazandırılması ve kültür ve turizm merkezi olarak belirlenmesi için İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün sorumluluğunda İl Özel İdaresince Alaplı-Gümeli Yayla Projesi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Alaplı-Yığılca yolunda ağır yüklü tonajlı nakliye yapan kamyonlar hem yolu bozmakta hem de köylerde yaşayan vatandaşlarımızın trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır. İl genel meclisinin ekim ayı toplantısında Alaplı-Mollabey dereboyu yeni yol yalpımı yol ağına alınan yolumuzun tamamlanması bu güzergahtaki ulaşım sorunlarını önemli ölçüde çözecektir” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Ali Kaban da tüm bahsedilen konuların yüzde 80’inin yapılabilecek konular olduğunu belirterek bu konularda gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

From VALİ KABAN ALAPLI KAYMAKAMLIĞINDA, posted by Mustafa Kanca on 11/18/2013 (31 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz