ALAPLI HABERLERİ

YAĞMUR SELE DÖNÜŞTÜ BÜYÜK ZARARLAR OLUŞTU

6 Haziran 2014
707 kez görüntülendi

YAĞMUR SELE DÖNÜŞTÜ  BÜYÜK ZARARLAR OLUŞTU

Alaplı’da dün gece başlayan gündüzde devam eden yağmur sele dönüştü.Merkez ve köylerde büyük zararlar oluştu.

Dün gece başlayan ve şiddetini artırarak öğle saatlerine kadar devam eden şiddetli yağmur, Alaplı’da büyük hasara neden oldu. Yağmur suları ve selden zarar gören alanları inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Hem belediyemizin, hem de işyerlerini su basan vatandaşlarımızın büyük maddi kaybı var. Şu ana kadar herhangi bir can kaybının olmaması da en büyük tesellimiz. ” dedi.

 

ALAPLI ÇAYI YÜKSELDİ

Alaplı şehir merkezinden geçerek denize dökülen Alaplı Çayı’ndaki su seviyesinin yükselmesi, çay güzergahında su baskınlarına neden oldu. Alaplı Belediyesi’nin Kefkenaltı mevkiindeki kum çakıl ocağı alanını su bastı. Alanda bulunan Alaplı Belediyesi’ne ait çok sayıda yeni çöp konteynırı ve su ve kanalizasyon borusu ile araç ve gereçler çay sularına kapılarak denize sürüklendi. Alaplı Belediyesi ekipleri, yağmurun dinmesinin ardından deniz sahilinin belirgin noktalarından kıyıya vuran boru ve çöp konteynırlarından bir kısmını iş makineleriyle toplamaya çalıştı ancak büyük bir kısmı dalgalarla sürüklenip kayboldu. Yine Alaplı Belediyesi’ne ait Kefkenaltı mevkiindeki su depoları sular altında kalırken, Belediye ekipleri depoların en az zararı görmesi için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü. Belediye ekipleri, çay seviyesinin daha da yükselmemesi için iş makineleriyle köprü ayaklarına takılan malzemeleri sürekli temizledi. Ayrıca , bir iş makinesi de derenin denizle birleştiği noktanın kapanmaması için ara vermeden çalıştı. Belediye ekipleri, iş makineleri ve itfaiye araçlarıyla birlikte Çayboyu güzergahında işyerleri su basan esnaflara da yardımcı oldu. Çayboyunda sular altında kalan bir araç, itfaiye araçlarıyla çekilmek suretiyle kurtarıldı. Alaplı Belediyesi ekipleri, yağmur suyu kanallarını da sürekli temizleyerek tıkanmasını önlemeye çalıştı. Alaplı Belediyesi’nin Fatih Mahalesi’ndeki Kültür Merkezi’ni de su bastı. Yine bu bölgede yer alan, Alaplı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesiyle birlikte birçok işyerini su bastığı görüldü. Belediye’nin Fatih Mahalesi yolu üzerindeki yapımı yeni tamamlanan kanalizasyon terfi istasyonunun da sular altında kaldığı görülürken, Belediye hizmet binasının zemin katlarını da su bastı. Belediye ekipleri, rögar kapaklarını açmak suretiyle belediye hizmet binasını ve bu mevkideki işyerlerini daha fazla su baskınından kurtarmaya çalıştı. Alaplı Belediyesi ekipleri, personel ve iş ekipmanlarıyla birlikte seferber olarak su baskını yaşanan alanların en az zararı görmesi için büyük bir gayret gösterdi. Buna rağmen, yaşanan su baskınları ve sel nedeniyle meydana gelen maddi hasarın oldukça büyük olduğu tahmin ediliyor.

Bu arada, Alaplı şehir merkezindeki eski köprü, çökme tehlikesine karşı bir süre trafiğe kapatıldı. Belediye ekipleri, şerit çekmek suretiyle köprüyü bir süre trafiğe kapatırken, deredeki su seviyesinin düşmeye başlamasıyla birlikte köprü tekrar ulaşıma açıldı.

ALAPLI AKÇAKOCA KARAYOLU ÜZERİNDE DE HASAR BÜYÜK

Şiddetli yağmur ve dere sularının yükselmesi, Alaplı-Akçakoca karayolu ve bu istikametteki işyerlerini de olumsuz etkiledi. Alaplı Akçakoca karayolunun Bölge Trafik İstasyonu mevkiindeki tünellerden biri heyelan nedeniyle kapandı. Tünelin önünde meydana gelen toprak kayması nedeniyle tünel ulaşıma kapatılırken, tünele girmek üzere olan 3 araç da toprak altında kaldı. Araçtakiler kendilerini zor kurtarırken, içindeki sürücü ve yolcular Alaplı Belediyesi’nde misafir edildi. 3 araçtan biri kendi imkanlarıyla kurtulurken, halen toprağın içinde gömülü kalan iki aracı çıkarma çalışmaları devam ediyor.

Bu arada tünelin kapanması nedeniyle Alaplı-Akçakoca arası Bölge Trafik İstasyonu mevkiinde ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Ancak, ulaşımın tek şeritten sağlandığı yolda meydana gelen heyelan trafik akışını da iyice sıkıntıya düşürdü. Bir taraftan yola yığılan toprağın iş makineleriyle temizlenmeye çalışıldığı yolda, ulaşım da trafik ekiplerinin kontrolünde tek şeritten sağlanıyor. Yolda uzun kuyruklar oluştuğu gözleniyor.

Yine bu güzergahta bulunan Kavukkavla deresinin taşması nedeniyle, bu mevkide bulunan alabalık tesisleri ve kum çakıl ocağı tesislerini de su bastı. Binlerce alabalığın sel sularına kapıldığı ve işyerlerinde de büyük hasarlar meydana geldiği belirtiliyor. Alaplı Belediyesi de iş makineleriyle, bölgedeki işyerlerine yardımcı oluyor. Ayrıca, bu mevkideki tarım arazilerinin de şiddetli yağmur ve su baskınlarından zarar gördüğü belirtiliyor.

Alaplı Belediye sınırları içerisinde ve Alaplı-Akçakoca karayolu üzerinde şiddetli yağmur, sel ve su baskınlarından zarar gören tüm alanları inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, son yıllarda meydana gelen en büyük doğal afetlerden birinin yaşandığını ve hem Belediyenin, hem işyerlerinin, hem de vatandaşların maddi kayıplarının büyük olduğunu bildirdi. Su baskınları ve sel yaşanan alanlarda durumun vahim olduğunu belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin şöyle dedi:

“Sel ve su baskınlarından dolayı özellikle Belediye olarak bizim büyük bir maddi kaybımız var. Şantiyelerde bulunan çok sayıda su ve kanalizasyon borusuyla, çöp konteynırlarımız ve bir takım araç ve gereçlerimiz dere sularıyla birlikte denize karışıp kayboldu. Kıyıya yaklaşanlardan bir kısmını kurtarmaya çalıştık ama büyük bir kısmını kurtaramadık. Kefkenaltı mevkiindeki şantiyemizi, su depolarımızı, tesislerimizi su bastı. Yine, Fatih Mahallesi güzergahındaki kültür sitesi binamız, yeni yaptığımız kanalizasyon terfi istasyonumuz, şantiyemiz de sular altında kaldı. Altyapımız da büyük hasar oluştu. Zararı en aza indirmek için tüm ekipmanlarımızla birlikte çalışmalarımız halen devam ediyor. Tek tesellimiz ise şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybımızın olmayışı. “ dedi.

Hasar tespit çalışmalarına başladıklarını da belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Şu an hasarın maddi boyutunu tahmin bile edemiyoruz. İlçemize ve ilçe halkımıza geçmiş olsun. “ dedi.

From ALAPLI’DAN YAĞMUR GÖRÜNTÜLERİ, posted by Mustafa Kanca on 6/06/2014 (156 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz