ALAPLI HABERLERİ

YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27 Şubat 2015
575 kez görüntülendi

YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İMKB Anadolu Öğretmen  Lisesinde yangın söndürme tatbikatı yapıldı

 

İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen deprem tatbikatında okulun tahliyesi sırasında elleri cebinde ve kol kola çıkan öğrencilere İtfaiye Müdürü tepki gösterdi.

Alaplı’da Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında Okullarda deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Anadolu Öğretmen Lisesinde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen depremden sonra öğrenciler öğretmenleri yardımıyla okuldan tahliye edildi.

Deprem sırasında çıkan yangına da itfaiye ekipleri müdahale etti, yaralanan öğrenciler de okuldan çıkarılarak sağlık görevlilerine teslim edildi.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Okul Bahçesisinde toplanan öğrencilere, deprem sırasında Okul’dan tahliye sırasında elleri cebinde ve kol kola çıkan öğrencilerin depremden kurtulamadığını söyledi.

Tatbikatta olsa deprem varmış gibi öğrencilerin hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Taşkın, “ Okulda bir tatbikat yapıldığında öğrencilerin daha ciddiye alması lazım. Allah korusun okulda ders gördüğün sırada deprem olsa ne yapacaksınız. Deprem sireni çalışıyor ama öğrenciler eleri cebinde ve kol kola lay,loy,lom okuldan çıkıyor.Yarın bir gün okulunuzda, evinizde bir deprem meydana geldiğinde o zaman bu tatbikatı neden yaptığımızı daha iyi anlayacaksınız.Biriniz sıranın altına girecek, biriniz öğretmeninize yapışacak, biriniz camdan atlamaya çalışacak,biriniz asansöre, biriniz kapıya koşacak bu durumun ciddiyetini o zaman anlayacaksınız. Sanal alemi hepimiz çok iyi kullanmayı biliyoruz.Sürekli oralardayız ama hiç biriniz depremde neler yaparız araştırmasını yapmazsınız.Burada deprem tatbikatı yapıyoruz ciddiye bile almıyorsunuz.. Bu tatbikatlar size her zaman lazım olacak.” Diye konuştu.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın  “Sivil Savunma Haftası dolayısıyla ilçemizdeki tüm okullarımızda yangın ve kurtarma tatbikatı yapmaktayız. Okulların bizden talepleri doğrultusunda tüm okullarda tatbikat yapmaktayız  Okulda bir senaryo oluşturarak ilk olarak bir yangın meydana gelmiş gibi sirenleri çaldık öğrencileri tahliye ettik. Senaryo gereği öğrencileri okul bahçesinde güvenli toplanma merkezlerinde toplayarak yangın söndürme tatbikatı yaptık. Öğrencilere yangın tüpü nasıl kullanılır, yangın meydana geldiğinde hareket tarzlarımız nasıl olmalıdır, konularını teorik olarak anlattık. Göreve geldiğim günden beri okullarda yangın ve deprem tatbikatlarını sürekli hale getirdik. Vatandaşları öğrencileri her fırsatta bilgilendirmeye devam ediyoruz. Alaplı İtfaiye Müdürlüğü olarak her gün yeni bir projeyle yeni bir çalışmayla ilçemize hizmet ediyoruz. Ben bizleri ağırlayan Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ercan Acar başta olmak üzere okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz