ALAPLI HABERLERİ

YARIN ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT!!!

22 Eylül 2014
604 kez görüntülendi

YARIN ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT!!!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Trakya Bölgesi’nden başlayan kuvvetli yağış bekleniyor.Öğlen saatlerinden itibaren Zonguldak ve İlçelerinde fırtına ve sağanak yağmur uyarısı yapıldı.


Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizde görülecek yağışların sabah saatlerinde Trakya’dan başlayarak zamanla Marmara’nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) ile akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Salı sabahı Sabah 05.00 ile Çarşamba öğlen 12.00 saatleri arasında devam edecek olan yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da yer yer fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, hortum, yıldırım, ulaşımında aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Yağışların etkili olmasıyla birlikte Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de tam fırtına bekleniyor.

 

Batı Karadeniz: Yarın (23.09.2014) öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Batı Karadeniz’in doğusunda 8-10 kuvvetinde (90-105 km/s) tam fırtınaya dönüşmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 24.09.2014 Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz