ALAPLI HABERLERİ

YAZ KURAN KURSLARINA ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

25 Haziran 2013
502 kez görüntülendi

YAZ KURAN KURSLARINA ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Alaplı Müftülüğü tarafından ilçe genelindeki tüm camilerde her yıl düzenlenen “Yaz Dönemi Kur’an Kursları”  24 Haziran Pazartesi günü  başladı

Alaplı Özer Yazıcı Camisinde açılan Merkez Kur’an kursuna 55 kız 50 erkek öğrenci müracaat etti.

9 hafta sürecek olan kurslarda  aylık kurs programına katılmak için başvuru yapan öğrencilere Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğretilecek.

Yaz tatillerinde Kur’an öğretimi ve din eğitimi alanındaki önemli bir boşluğu dolduran Yaz Dönemi Kur’an Kursları’nda yaş sınırlaması bulunmuyor.  Yaz Dönemi Kur’an Kursları’nın amaçları arasında; çocukların iyi arkadaşlıklar edinme,  iyi bir arkadaşlık gibi planlar yer alıyor. Cami ve Kur’an Kurslarında yaz aylarında değişik okul ve aile çevresinden gelen çocuklar, cami ortamında Kuran ve dini bilgiler öğrenme amacı etrafında birbirleriyle kaynaştırılıp, gençliğin erken döneminde birlik ve beraberlik örnekleri sergilemeleri için büyük önem taşıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaz kurslarına katılan öğrencilerin konuları tekrar etmek zorunda kalmaması için geçen yıllarda başlatılan kurs sisteminin devam ettirileceği belirtildi. Yaz kurslarının üç ayrı kur sistemi üzerinde devam edecek olup; Kur’an-ı Kerim okumayı hiç bilmeyen, az bilen ve iyi bilenlere seviyelerini geliştirmek için ayrı ayrı eğitimler verilecek. Böylece tekrarlamaların önü kesilerek, kursların daha faydalı olması planlanıyor.

Dün başlayan kurslar 23 Ağustos’ta sona erecek. Günde 3’er saat olarak verilecek eğitimlerin ilk 2 saati Kur’an-ı Kerim öğrenme geriye kalanı ise dini bilgilere ayrılacak. Yaz kurslarında sosyal aktivite ve yarışmalar ile kursların daha cazip hale getirilmeye çalışılacağı belirtildi

“Alaplı Merkez kuran kursu”

ALBUM ADI YAZ KURAN KURSLARI AÇILDI, Fotograf Mustafa Kanca on 6/25/2013 (41 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz