ALAPLI HABERLERİ

YAZ KURAN KURSLARINDA TRAFİK EĞİTİMİ

25 Temmuz 2015
573 kez görüntülendi

YAZ KURAN KURSLARINDA TRAFİK EĞİTİMİ

Alaplı ilçesinde, müftülük tarafından açılan yaz Kur’an kurslarına katılan erkek ve kız öğrenciler, hem Kur’an-ı Kerim’i hem de trafik kurallarını birlikte öğreniyor.


İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personelleri tarafından “Çocuklar İçin Trafik  eğitimleri (Trafik Dedektifleri)” projesi kapsamında ilçe merkezindeki yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere temel trafik eğitimi, yaya ve yolcu güvenliği eğitimi verilmeye başlandı.
Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda alınacak eğitimin kazaların önlenmesinde önemli rol oynayacağını ifade ederek, “’Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) projesi’ kapsamında İlçemizde yaz kuran kursuna katılan çocuklara trafik eğitimleri verilmeye başlandı. Şu an ilçe merkezinde bulunan tüm camilerimiz ve Kuran kurslarımıza eğitim gören öğrencilerimize trafikte uyulması gereken kurallar anlatılıyor. Ayrıca trafikte yaya güvenliği kuralları, karşıdan karşıya geçiş kuralları, güvenli bisiklet sürme, kask kullanımının ve emniyet kemerinin faydaları, yaya güvenliği ve trafik levhalarının bilinirliğini konularında bilgiler veriliyor. Ben bu eğitimlerin çok faydalı olacağını düşünüyorum. İlçe Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz