ALAPLI HABERLERİ

YIĞILCA BELEDİYESİNDEN ENGELLİLERE İŞYERİ

11 Ocak 2016
812 kez görüntülendi

YIĞILCA BELEDİYESİNDEN ENGELLİLERE İŞYERİ

Yığılca Belediyesi bu güne kadar birçok projeyi başarı ile hayata geçirirken engelli vatandaşlar içinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

 

Belediye Başkanı Yiğit “TUT ELİMDEN BENDE VARIM” projesiyle ilçede bulunan birçok engelli vatandaşı hayata kazandırmak için büyük bir adım attı. Yiğit, proje ile ilçedeki engelli vatandaşlara engellilik durumlarına göre işyeri kazandırma çalışmaları başlattı.
Proje hakkında bilgi veren Başkan Yiğit “Hayatımızın bir gerçeği ve parçası olan engelli vatandaşlarımız için ne yapabiliriz diye bir çalışma başlattık. Belediye olarak şehrin en güzel yerine belli büyüklükte şu an için dört adet büfe yapıyoruz. İleride de başarılı olursak bu çalışma alanlarını artırmayı düşünüyoruz. Bu büfeler tamamlandıktan sonra içinin malzemesini de biz alacağız. Engelli kapıyı açıp satışını yapacak, hayata tutunmanın ve başarmanın hazzını ve mutluluğunu yaşayacak. Acınacak bir birey olmaktan çıkıp başarılı bir birey olduğunun ve toplumumuzun bir parçası olduğunun farkına varacak. Projemizin güzellikler doğuracağına inanıyorum. Yaklaşık olarak üç ay içerisinde bahar ayıyla birlikte anahtarları vereceğiz. Talep çok olursa noter huzurunda kura çekeceğiz” dedi.

yığılcaaa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz