ALAPLI HABERLERİ

YIĞILCA YİĞİT BAŞKANLA DEĞİŞTİ

22 Aralık 2016
951 kez görüntülendi

YIĞILCA YİĞİT BAŞKANLA  DEĞİŞTİ

Yığılca’yı Batı Karadeniz’in incisi haline getirmek için büyük bir mücadele veren Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, ilçeyi tam anlamıyla marka şehir yaptı.

Belediye Başkanı adayı olduğunda hedefinin Yığılca’nın kaderini değiştirmek olduğunu ve bu inanç ile yola çıktığını belirten Muzaffer Yiğit, bu yolda kısa sürede ciddi adımlar attı ve koyduğu hedefe emin adımlarla ilerliyor.

YIĞILCA ESKİ YIĞILCA DEĞİL

Yığılcalıların “Yiğit Başkan” dedikleri Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, İlçeyi kalkındırmak ve hakettiği noktaya taşımak için sürekli olarak Ankara yollarını adeta aşındırıyor.

Her geçen gün Yığılca’nın adını bölgede duyuran ve yaptığı hizmetlerle de dikkat çeken Muzaffer Yiğit çalışmalarını bakın nasıl anlattı:

 

DERSİMİZE İYİ ÇALIŞMIŞTIK

İlçede göreve başladığımızda birçok eksiklikler vardı. Zaten adaylık sürecinde dersimize iyi çalışmıştık. Bu eksiklikleri daha yakından görebilmek için önce belediye personellerimiz ile bir araya gelerek toplantı yaptık. Baktık ki bir çok eksik var. O zaman dedik ki ilk önce sorunlu olan aciliyeti olan bölgeleri hızlı bir şekilde onarmalıyız. Bütçe sorunu yaşamadan hareketlendik ve çalışmalara hızlı bir şekilde başladı.

 

ALT YAPI

 

Seçim çalışmalarında verdiğimiz sözlerin başında gelen sıkıntıları da çözümlememiz gerekiyordu. Bize destek veren halkımıza karşı boynumuzun bükülmemesi gerekiyordu. Bu kapsamda hızlı bir şekilde elimize eldivenleri, ayaklarımıza çizmeleri giyerek çalışmalara başladık. Mahallelerimizde yaptığımız alt yapı çalışmalarımızdan üst yapı çalışmalarımıza kadar bir çok çalışma gerçekleştirdik.

Öncelikle su sorunu çözmeye çalıştık. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar kapsamında su sorununu en aza indirdik. Kanalizasyon alt yapısını gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde sokak aralarında bile alt yapıların neredeyse yok denebilecek kadar az olduğunu gördük.

 

Fen işleri müdürlüğümüz ve kanalizasyon işleri müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz ile mahallelerimizde alt yapı çalışmalarımızı yaptık. Alt yapıyı bitirmeden üst yapıya geçmek istemedik. Alt yapılarımız biter bitmez bu yıl yaz sezonunda ilçemizin dört bir yanında asfalt çalışmaları gerçekleştirdik.

 

Dere ıslah çalışmaları da yapılıyor. Bu çalışmalarımızı da tamamladık. Taşma riski olan bölgelerde düzenlemeler yaptık. Dere hattında yenilemeler yaptık.

 

ELEKTRİK HATTI

 

Yaptığımız çalışmalar ile birlikte kirli görüntü oluşturan elektrik hatlarımızı da yer altına aldık.

 

BAL ORMANI VE YIĞILCA BALI

 

İlçemizi marka şehir yapabilmek için yaptığımız girişimler ile Yığılca arımızı artık bilmeyen kalmadı. Her noktada çalışmalarımız devam ediyor. Ballarımız Türkiye’nin dört bir yanında beğeniliyor ve işletmelerimiz kargo yolu ile ballarımızı gönderiyor.

 

Kaymakamlık ile yaptığımız çalışma ile birlikte balımız için bal ormanı projesini devreye sokacağız. şu anda planlama çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu projede tarımda da büyük önem arz eden işler olacak. Fındıktan uzak bir yerde fındıklıklarla bağlantısı olmayacak olan bal ormanı projemizde Ballarımız daha güzel olacak. Tadı iyi olacak. Orman gülü balımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu bal biliyorsunuz ki Türkiye’de tek bir bal. Hastalıklara şifa veriyor. Bu balında tanıtımlarını bal üretimi yapan firmalarımız yapıyorlar. Hem Yığılca balımıza hem de orman gülü balımıza yatırımlarımız devam edecek.

YIĞILCA MYO

 

Yığılca MYO çalışmalarımız büyük önem arz ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Düzce üniversitesi arıcılık merkezini ilçemizde hizmete açtı. Bizde yaptığımız girişimler sonrasında ilçemize Meslek yüksek okulunu kazandırdık. Şu anda 11 öğrenci kardeşimiz bulunuyor. Öğrenci kardeşlerimizin her birinin barınma sorunlarını ortadan kaldırdık.

 

Her öğrencimize birer burs bağladık. Kızlarımız ayrı yerde erkeklerimiz ayrı yerlerde ikamet ediyorlar. Herhangi bir para ödemesi yapmıyorlar. Kışın kışlık bakliyat ve ısınma problemlerini belediyemiz tarafından karşıladık. Her öğrencimize burada eğitim öğretime başlamalarının ardından bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık.

Rektörümüz ve üniversite yetkilileri ilçemize gelerek yaptığımız çalışmaları yerinde incelediler. Geldiler Yığılca Meslek Yüksek Okulu için yaptığımız çalışmaları yerinde inceleyip başarılı işlet yaptığımızı gördüler. Bizleri tebrik ettiler. Bizlerde yeni bölümler istediğimizi söyledik. Sayın rektörümüz Nigar hanımda buna karşılık olarak 2 bölüm daha açılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurguladı.İlçemizde Meslek Yüksek Okulu’nun önemi var. Birçok kardeşimiz buraya gelecek ve tanıtım konusunda bizlere de destek sağlamış olacak.

 

TURİZM

 

Tanıtım demişken yaptığımız girişimler sonrasında İlçemizin turizm kalkınmasında da büyük çalışmalar yaptığımızı da aktarmak istiyorum. Sarıkaya mağaramızın MARKA tarafından gönderilen bir bütçesi var herşeyi hazır. Üniversitemizden gelen ilgili kişiler il özel idaresinden gelen ilgili kişiler baktılar çalışmalar yaptılar. Sarıkaya mağaramız bilindiği gibi Ülkemizde tek özellikler sahip. İçinde bir şelale bir de kanyon bulunuyor. Fakat ışıklandırma ve yürüyüş yolları bulunmuyordu. Marka’nın verdiği ödenek ile biz bunları yapacağız. Hem ışıklandırma çalışmalarımızı yapacağız. Hem de yürüyüş alanlarımızı yapacağız. Sadece sarıkaya mağarası değil saklıkent şelaleleri yoğunpelit ve mengen şelalelerinde de büyük değişiklikler olacak.

 

Yapılacak olan çalışmalar ile birlikte birçok değişiklikler olacak. Turizm alanı olan ilçemizde bir çok şelale bulunuyor. Ekiplerimiz şu anda bu şelalelerimiz ile ilgili alt yapı çalışmalarını da sürdürüyorlar. İlçemiz Karadeniz bölgesinin birçok güzelliğine ev sahipliği yapıyor. Homrus köyümüz keçi ağıllarımız şelalelerimiz var. Yılançatı kanyonumuz var. Burası ile ilgili de çalışmalarımızı yaptık. 2017 yatırım bütçelerinin içine buranın alınmasını sağladık. 7 kilometrelik alanda yürüyüş parkuru oluşturulacak. Parkurlar ile insanlarımız bu güzelliğimizi de yaşayabilecek. Turizm bir ilçenin kalkınması için en büyük temel etkenlerden birisidir. Turizm Bacasız sanayi gibidir ve sürekli işler. Bizde bu konuda elimizden gelen herşeyi yapmaya çalışıyoruz.  Ankara’ya her gittiğimizde ilçemizin güzellikleri ile ilgili olarak bir şeyler almaya çalışıyoruz. 2.5 yılda bir çok şeyi başardık. Kalan görev süremiz içerisinde de bir çok şeyi başaracağımıza eminim.

ÖĞRETMEN EVİ ve KONAKLAMA

 

İlçemizde büyük sorunlardan biride konaklama idi. okulumuzu ilçemize kazandırdıktan sonra aileleri geliyor. Fakat konaklama ile ilgili sorunlar yaşanıyordu. Bu sorunu tespit ettik. Kaymakamımız ile bunu nasıl çözebiliriz üzerine ikili ilişkiler gerçekleştirdik ve öğretmen evimizin kapasitesini arttırmayı ve güzelleştirmeyi planladık. Yapılan çalışmalar ile birlikte öğretmen evimiz 40 kişiliğe çıkartıldı. 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde hizmete açarak konaklama sorunun bir kısmını halletmiş olacağız. Ayrıca ilçemizde de bir takım iş adamlarının da otel ve konaklama tesisi ile ilgili girişimler yaptığını biliyoruz. İnşallah bu kişilerde ilçemize birer konaklama tesisleri yapınca hem turizm açısından hemde konaklama açısından sorunlar yaşamayacağımızı düşünüyorum.

İlçemize Yedigöller’den giden vatandaşlarımız ilçemizin güzelliklerine hayran kalıyorlar. Yapılan çalışmalar ile birlikte Yığılca yolumuz ile ilgili bakanlıklarda ve Ankara’da yoğun bir tempo harcadık. 2017 bütçesine aldırma çalışmalarımız vardı. Bu çalışmalarımızı kaymakamımız ile birlikte gerçekleştirdik. Kültür ve turizm bakanlığımızın 2017 yatırım bütçeleri programına aldırdığımız çalışma ile Yedigöller’e Yığılca’dan daha kolay ulaşılabilecek.

 

 

 

YIĞILCALILARA BURS

 

Yığılca ilçemizde ikamet eden öğrencilerimize ilçemizde bulunan Ağaoğlu Çimento fabrikasının da destekleri dışarıda okuyan üniversite öğrencilerine 200 TL burs veriyoruz. 50 öğrenci tespit edildi. Tespit edilen öğrencilere her ay Belediyemiz Kaymakamlığımız ve Ağaoğlu şirketler grubu destekleri ile 200’er TL burs veriliyor.

 

 

 

YAŞLI BAKIM PROJESİ SÜRÜYOR

 

Yaşlı bakım projesi ile ilgili olarak ta çalışmalarımız var. Milletvekili Ayşe hanım ise bu konuda bize büyük destekler veriyor. 5 katlı bir imam hatip lisesi binamız var. Bu binamız şu anda kullanılmıyor. Kaymakamlığımız ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız görüşmeler sonrasında bu binamızda yaşlı bakım ve engelli bakım merkezimizi hizmete açacağız. Şu anda burada çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Milletvekilimizin de ilgili olduğu bir konu olunca bizlere büyük destekler sağlıyor. İnşallah bu projemiz ile birlikte yaşlı ve engelli insanlarımızın tüm ağır bakımlarını bu binada gerçekleştireceğiz. Sorunlarını burada çözeceğiz. Sıkıntılarını burada çözümleyeceğiz. İnşallah ilçemize hayırlı uğurlu olur.

 

 

 

KÖY YOLLARINA DESTEK

 

Köydes projeleri kapsamında şu anda köy yollarımız herhangi bir sorun bulunmuyor. Tüm ana yollarımız asfaltlama çalışmalarını yazın gerçekleştirdik. Köydes projeleri ile birlikte köylerimizin ara sokaklarında da kilit parke taş örme çalışmalarını da ilçe özel idare ekiplerimiz de kaymakamlık ekiplerimizde gerçekleştirdi. Biz belediyemiz olarak da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah nasip kısmet ederse güzel sonuçlar çıkartacağımız bir kaç köy projemiz bulunuyor. Bu projelerimizi hizmete geçirdiğimiz zaman hem ilçe merkezimiz hem de köylerimizin sorunları ortadan kalkmış olacak.

 

 

 

CENAZE İŞLERİ

 

Cenaze işleri ile ilgili olarak ise belediyemizin tüm ilçe genelinde başlattığı bir çalışma var. Cenaze aracımız ile cenaze alınıyor. Yıkanıyor tabuta koyuluyor. Cenaze evinin bulunduğu bölgede tüm ihtiyaçlar gideriliyor. Tüm sorunlar ortadan kaldırıyoruz. Ayrıca belediyemize ait otobüsler ile ilgili olarak ta araçlarımızı cenaze evine gönderiyoruz ve cenazeye katılmak isteyenleri de cenazelere getirmiş oluyoruz.

 

 

 

KANO YARIŞLARI

 

Baharda kano yarışlarını tekrar yapmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz ki yaşanan sorunlardan dolayı bu yarışmaları gerçekleştiremedik. Bu yıl kano yarışlarımızı yapmayı planlıyoruz. Bu yıl farklı yarışmalar daha ilçemizde yapacağız. Kano yarışlarımız ile birlikte bir nevi ilçemizde turizme de destek sağlayacağız.

 

 

 

SAKLIKENTE BUNGOLOV

 

Saklıkent şelalesinin bulunduğu bölgede mesire alanı ve piknik alanları oluşturacağız. Bungolov evler yapıp turizme biraz daha katkı sağlayacağız. Kamelyalar yapıp insanların günü birlik geldiğinde vakit geçirebilmelerini sağlayacağız. Saklıkent şelalesinin bulunduğu yolda yapılacak düzenlemeler ile ilgili olarak ta büyük çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız. Güzel sonuçlar ile güzel işler yapılırsa sonuçları da bir o kadar güzel olacaktır. İlçemizin en önemli şalelerinden biri olan burada yapılacak bungolov evler bir çok sorunu da ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. Hem konaklama hem turizm anlamı hem bölgenin turizme açılması bir çok sorun ortadan kalkacaktır.

ŞEHİTLER HATIRA ORMANI

 

İlçemizde Harmantepe mesire alanımızın olduğu bölgeye şehitler bölümü yaptık. Burada son şehitlerimizin de bulunduğu birer anıt bulunuyor. İlçemize kuş bakışı bakılan yerlerden biri olan bu noktamızın dışında ilçemizin hemen girişinde yer alan şehitler hatıra ormanımızda bulunuyor. Burada da kaymakamlığımız ve orman işletme müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte bir çalışma gerçekleştirdik. Fidanlarımızın dikimini yaptık. Girişine şehitler hatıra ormanı ismini verdik. İlçemizin şehitlerinin adına birer ağaç dikildi. Birden fazla ağaçlarımız ile gerçekleştirdiğimiz hatıra ormanı ile güzel işler oluştu.

İLÇE GİRİŞİ

 

İlçe girişi olan Düzce caddesinde orta refüj çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu çalışma kapsamında refüj içinde ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirdik. Güzel bir imaja sahip olması gereken bölgeye birde ilçe giriş tabelası taktırdık. İlçe giriş tabelamız çokta güzel oldu. İlçemizin saklı cennet gibi bir güzelliğini ilçe girişimizde göstermek istedik. Tabelamızın dışında gidiş geliş yollarımız asfaltlandı. ayrıca orta refüj çalışması yapıldı. Yol genişletilmiş oldu. Daha güzel çalışmalarımızı da yapacağız.

ÇİMENTO FABRİKASI

 

Ali Ağaoğlu tarafından ilçemizde yapılan çimento fabrikasının tüm çalışmaları yapıldı. Doğamıza herhangi bir zarar vermiyor. Çeşitli denetlemeler yapıldı. Bu denetlemelerde herhangi bir sorun çıkmadığı da görüldü. Çalışmalar ekipler tarafından devam ediyor. İlçemizde bir fabrikanın olması ilçe ekonomisine de destek verecektir. Keza şu anda çalışmalar yapılırken bile birçok ekonomi desteği verildiğini görüyoruz. Tüm halkımız tüm siyasi partilerimizde bu çalışmaya tam destek veriyor.

2.5 YILDA

 

2.5 yılda bir çok çalışma yaptık. İlçemize güzel şeyler kazandırmak için kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızla halkımızla ortak hareketler ederek başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Alt yapı sorununu ortadan kaldır diyebiliriz. Üst yapı ile ilgili olarak da sorunlarımızı hemen halletmeye başlıyoruz. Asfaltlama çalışmalarımız devam edecek. Kış aylarındayız ilçemize ulaşımın sürekli sağlanabilmesi için ekiplerimiz sürekli çalışmalarını sürdürüyorlar. Köylerimizin ilçe merkezine olan ulaşımlarında sorun olmaması için ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. Pazaryeri bölgemizde yeni bir çalışma gerçekleştireceğiz. İlçe girişimizde bulunan bölgede yeni çalışmalar yapacağız. İlçemiz merkezinde bulunan bir köprümüz var. Bu köprü ile ilgili olarak Köprü ve sanat çalışmalarının projeleri onaylandı ve 2017 yatırım programına alındı. Yaklaşık 3 km lik güney çevre yolumuzun açma işi bitti. Bu ay itibari ile de köprümüzün ve diğer yapılacak işlerin proje onayı çıktı. Takriben Bir Milyon TL yi geçecek bu çalışmaların ihalesi ocak ayı içinde yapılacak ve çalışmalar başlayacak. En geç Mayıs-Haziran ayında çevre yolumuzu açıyoruz. Yığılcalı esnafımız artık rahat bir nefes alacak; artık ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanacak, ilçemiz artık daha modern bir hale gelecek.

ARAÇ PARKURU

 

Araç Parkurumuz ile ilgili yaptığımız çalışmalar kapsamında da göreve geldiğimizden bugüne kadar araçlarımızın tamamının bakımı yapıldı. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz girişimler sonrasında yeni araçlarımız ile ilçe halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçladık. Yeni araçlarımızla birlikte karla mücadele de başta olmak üzere bir çok çalışmalarımızda hızlandırma oldu.

AYDINLATMA ÇALIŞMALARI

 

Akşam da ilçemizin güzel gözükmesi için aydınlatma çalışmalarımızı da en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Şu anda ilçemize kuş bakışı olarak bakıldığı zaman çok güzel bir görüntü oluşuyor. Ayrıca şehir merkezimizde aydınlatma direklerine yaptığımız çalışma ile birlikte ilçemizin ana rengi olan yeşili de görsel olarak koymuş olduk.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

 

2.5 yılda bir çok kültürel etkinlikte gerçekleştirdik. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile sosyalleşme konusunda da başarılı bir belediyecilik gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda her aşure haftasında aşure dağıtımlarımızı yapıyoruz. 20 bin kişilik Aşure dağıtımlarımız ile halkımıza hem aşurenin önemini vurguluyoruz hem de o hafta çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yine ilçemizde ilahi dinletisi şiir dinletisi gibi çeşitli aktiviteler ile sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışını en iyi şekilde yapmaya çalışıyor, halkımıza en iyi hizmeti sunmakla beraber başarılı çalışmalar yapıyoruz.

PARK BAHÇE ÇALIŞMALARI

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte yaptığımız çalışmalar ile ilçemizde daha güzel parklarımız ve daha özel bahçelerimiz oldu. Yollarımızda yaptığımız çalışmalar ile birlikte orta refüjler de güzel alanlar oluşturduk. Parklarımızın bakımlarını her zaman yapıyoruz. Sosyal alanlara gelen vatandaşlarımız buralarda doğallığımızı da görüyorlar.

CAMİ TEMİZLİKLERİ VE SOSYAL BELEDİYECİLİK ( ENGELLİ SATIŞ NOKTALARI)

 

Her ay düzenli olarak Cami temizliklerimizi de gerçekleştiriyoruz. Sadece ilçe merkezimizde değil gücümüzün yettiğince köylerimizde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Sosyal belediyecilik ile ilgili olarak engelliler içinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız kapsamında İlçe girişimizde Engelli yöresel ürün satış alanları gerçekleştirdik. Burada engelli vatandaşlarımız yöresel ürünlerin satışını yaparak kendilerine bir nebze de olsa ekonomik destek sağlayacak yerler oluşmuş oldu. Belediyemiz de ve ilçe merkezimizde yine engellilerimiz için bazı çalışmalarımız oldu. Evde sağlık bakım ekipleri ile bakımları yapılan insanlarımız bulunuyor. Ramazan ayında mahalle iftarlarımız ile ramazan ruhunu halkımızla birlikte yaşıyoruz.

SPORA DESTEK

 

İlçemizin takımı olan Yığılca Belediyespor’a ise tam destek veriyoruz. İlçe stadımızın bulunduğu bölgede takımlarımıza çeşitli yardımlarımız oluyor. Şu anda takımımıza verdiğimiz desteğin yanı sıra çeşitli spor dallarına da destek veriyoruz. Örneğin Yığılca’da artık geleneksel olmasını istediğimiz yağlı güreşlerimiz olacak. Bu yağlı güreşlerimize de tam destek verip gelenekselleştirmek istiyoruz. İlçemizin bazı bölgelerinde yer alan halı sahaların halılarının serimlerini gerçekleştirdik. Spora ve sporcuya desteğimiz her zaman devam edecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz