ALAPLI HABERLERİ

YIĞILCA’DAN GELDİ EREĞLİ’DE BOĞULDU

30 Haziran 2013
609 kez görüntülendi

YIĞILCA’DAN GELDİ EREĞLİ’DE BOĞULDU

Yığılca ilçesinden Ereğli’ye ailesi ile birlikte gezmeye gelen Emre Öztürk (14) denizde boğuldu

Alınan bilgiye göre, Ailesi ile birlikte Düzce’nin Yığılca İlçesi’nden gezmek için Ereğli’ye gelen 14 yaşındaki Emre  Öztürk plajlar mevkiindeki  Mevraltı’nda denize girmek istedi.
Denizde bir süre yüzen Emre Öztürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan dalgalara kapılarak gözden kayboldu.
Durumu fark eden çevredeki vatandaşların uyarısıyla olay yerine gelen dalgıçlar kısa sürede buldukları Emre’yi kıyıya çıkardılar.
Bu sırada olay yerine gelen Özel Echomar Hastanesi’ne ait ambulanstaki sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Emre’yi hastaneye kaldırdı.

Hastanede hayata döndürülmek için çaba gösterildiyse de Emre, tekrar yaşama gözlerini açmadı.
Olayı duyan yakınları hastaneye geldiğinde durumu öğrence gözyaşlarını tutamadı. Jandarma ekipleri de olayla ilgili araştırma başlattı.
Bu yıl eğitim öğretimde orta okulu bitiren Emre’nin lisede eğitimine devam edeceği öğrenildi.

UYARILARI DİKKATE ALIN!..
Diğer yandan, Erdemir ve Ereğli Belediye Plajları’ndan sonraki sahil kesiminde denize girmeyi uygun gören vatandaşların tehlike yaşamaması için gün boyu bölgede devriye gezen Jandarma ekipleri uyarılarda bulunuyor.
Ekipler, özellikle hava koşullarının müsait olmadığı ve denizin dalgalı olduğu dönemlerde, vatandaşların denize girmemesi için megafon aracılığıyla anonslar yapıyor. Ancak, Jandarma’nın tüm uyarılarına rağmen çok sayıda vatandaş aldırış etmeden denize girmeyi sürdürüyor. Yetkililer, bu gibi durumlarda yapılan uyarılara mutlaka uyulması ikazında bulunurken, uyulmadığı durumlarda ise bu gibi olumsuzluklar yaşanabildiğine dikkat çekiyor.
Bu arada sahilde bulunan vatandaşların denizde bir kişinin daha boğulma tehlikesi geçirdiğini bildirmesi üzerine can kurtaranlar ve sahil güvenlik ekipleri arama-kurtarma  çalışması gerçekleştirdi.
Yaklaşık 30 dakika su üstünde arama yapan ekipler, sonuç alamayınca Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli dalgıç adamlardan yardım istedi. Plaja gelen dalgıç adamların çalışmaları da sonuç vermedi. –

AKÇAKOCADA BOĞULMA

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 25 yaşındaki genç denizde boğuldu. Melenağzı plajında arkadaşlarıyla denize giren Suat Sebetçi (25), bir süre sonra dalgalara kapılarak gözden kayboldu.

Sebetçi’nin denizden çıkmadığını fark eden arkadaşları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Zonguldak Ereğli Sahil Güvenlik ekiplerince denizde yapılan arama sonucunda kısa sürede gencin cansız bedenine ulaşıldı.Denizden çıkarılan Sebetçi’nin cesedi, 112 Acil Servis ekiplerince Kocaali Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz