ALAPLI HABERLERİ

YILDIRIM DÜŞMELERİNE DİKKAT

9 Ekim 2012
537 kez görüntülendi

YILDIRIM DÜŞMELERİNE DİKKAT

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Taşkın;-“Yıldırım düşmelerine karşı vatandaşlar duyarlı olsun”

Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı öğle saatlerine etkili olan sağanak yağmurla beraber İlçede belirli yerlerine yıldırım düştüğünü söyledi.

Birkaç yerde yıldırım düşmesi sonucu trafoların yandığını ifade eden Taşkın, şöyle dedi;

“Özellikle gök gürültülü yağışlı havalarda vatandaşlarımız daha çok dikkatli olması gerekmektedir. Öğlen saatlerinde başlayan gök gürültülü yağmurla birlikte bazı noktalara yıldırım düştü. Bektaşlı köyünde bir trafoya düşen yıldırım nedeniyle tamamen yandı. Vatandaşlardan isteğimiz Ağaçlar, bayrak ve telefon direkleri gibi yüksek objelerden güvenli bir uzaklıkta durun.

Yıldırım düşmesinden korunmak için eğer açık arazide iseniz, topuklarınız yere temas etmeden çömelin. Sakın yere yatmayın.  Botla gezmeye veya yüzmeye gitmeyin. Su üzerinde iseniz derhal karaya çıkmaya çalışın.

Mümkünse vadiler ve hendekler gibi alçak alanlarda bulunun. Yüksek obje olmamaya çalışın, açık alanda yaptığınız koşu, futbol, golf, balık avlama gibi aktiviteleri sonlandırın, fırtına esnasında telefon kullanmayın ve pencere kenarlarından uzak durun, elektrikli eşyaların fişlerini çekin mümkünse sadece pille çalışan ev aletlerini kullanın”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz