ALAPLI HABERLERİ

YÖRESEL YEMEKLER ŞÖLENİ

9 Mayıs 2013
686 kez görüntülendi

YÖRESEL YEMEKLER ŞÖLENİ

Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından geleneksel “ Yöresel Yemekler” şöleni düzenlendi.
Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi  bahçesinde yapılan şölene katılım yoğundu.  Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nizamettin Onatoğlu, “Okulumuzun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanınca her yıl 12.sınıflar için geleneksel hale getirilen ‘Yöresel Yemekler’ şölenini bu yılda gerçekleştiriyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz şenliğimize İş-Kur tarafından düzenlenen Aşçı Yardımcılığı kursuna katılan 15 kursiyerimizde katıldı. Bu kursiyerlerimiz ve mezun olan öğrencilerimiz Alaplı’ya ait yöresel yemekler hazırlayarak sizlere ikram edeceklerdir. Ben şölenimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Alaplı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi  Vahide Kalyoncu , “Okulumuz Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı olarak her yıl geleneksel yöresel yemekler ile ilgili bir sunum gerçekleştirmekte, bu yıl daha büyük bir katılımın olması nedeniyle olayı biraz açarak, genişleterek okulun dışına taşıdık. Bundan sonra daha geniş açılımlarla bölgemizi ve ilçemizi tanıtmak, çünkü kültüre mutfaktan girilir. Buradaki çeşitlilik ve yiyecek fazlalığı bizim kültürümüzün nedenli geniş olduğunu gösteriyor. . Bu vesile ile özellikle annelere bu kültürü gösterdikleri için ve ayrıca şölenimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aşçılık Kursuna katılan 12. Sınıf öğrencilerine ve Kursu bitiren  15 kursiyere protokol üyeleri tarafından katılım belgesi verildi. Kursiyerler ayrıca aşçılık andını hep birlikte okudu.

Şölenin son bölümünde   programa katılanlara yöresel yemek ikramında bulunuldu.

Yemekler arasında tirit,malay,kabuklu bakla, keşkek, lokum, mancar sarması,incir tatlısı, baklavalar, börekler çeşitleri ilgi gördü.

ALBUM ADI KIZ MESLEK LİSESİ YİYECEK VE İÇECEK BÖLÜMÜ, Fotograf Mustafa Kanca on 5/09/2013 (98 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz