ALAPLI HABERLERİ

YORUM YAZARKEN DİKKAT EDELİM

9 Aralık 2013
482 kez görüntülendi

YORUM YAZARKEN DİKKAT EDELİM

Sitemizde yayınlanan  haberlere gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Yorumcuların Dikkatine!

www.alaplihaberleri.com sayfamızı takip eden okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

Okuyucularımızla bir konuyu paylaşma ihtiyacı doğdu:

Haber ve köşe yazıları için birçok okuyucumuz yorum yapıyor. Okuyucunun en doğal hakkı. Yorumlara saygılıyız. Birçoğunu da aktif ederek yayımlıyoruz.

Ancak, uzun zamandan beri gelen yorumlar, yorum yazma kurallarına uygun değil.

Öncelikle, yorumcular, kimliklerini gizliyor, e-posta adreslerini ya yazmıyor ya da bizi bir şey anlamaz yerine koyup abuk sabuk adresler yazıyor. (Örneğin: gercekalap@hotmail.com biçiminde bir e-posta adresi olur mu? Bir parça bilgisayar bilen bunun ne demek olduğunu anlar.)
Ayrıca aynı İP numarasından ayşe,tarık gibi değişik adlarda değişik yorumlar atılmakta
Öte yandan haberle ilgili kişilerin, yorum yazanların ya da köşe yazarlarının kişilik haklarına sataşan, onları küçük düşüren, eleştiri sınırlarını aşan ifadeler yazılıyor.
Yorum yazanların İP numaraları bizde kayıtlı olduğundan hakaret, küfür, kişilik haklarına saldırı bulunan yorumlar istenildiğinde gerekli makamlara iletilecektir.
Yorumları yazarken bir çoğunun yaptığı gibi gerçek isimlerinizi kullanırsanız daha iyi olur.

Kimileri de yorumların yayımlanıp yayımlanmamasını tarafsızlıkla ilişkilendiriyor. Konunun tarafsızlıkla ilgisi yok. Ayrıca, insanların taraf olması da yasak değil. Hele hele bu tür suçlamalarda bulunanlar, kendilerinin ne tarafta olduğunu değerlendiriyor mu?

Birçok okuyucumuz da kimliklerini hiç gizlemeden yazma cesaretini gösteriyor.

Bundan böyle, yorum yazan okuyucularımızı daha dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Yorumlar, daha dikkatle incelenerek yayına verilecek, kimliğini belirtmeyenlerin düşüncelerine itibar edilmeyecektir. Halen yayımlanmayan onlarca yorum gibi sistemden silinecektir.
Gözümüzden kaçan yorumlar da olursa sayın okuyucularımız lütfen bizi uyarsın
Bu yazıyı yazmak zorunda kaldığımız için, değerli okuyucularımızın bağışlamasını dileriz.

Yorumlar

  1. asil kn dedi ki:

    Öncelikle bende bu siteye isimsiz yorum attık alaplı haberleri için en iyi mustafa abi ve cem sürmeneli kardeşimiz bu sitede ye haber attığını doğru ve güvenilir haber yaptığı için genelde bu siteyiokuyoruz arkadaşlarımızla mustafa abiyi hep biryerlerde görmek istiyoruz inşallah il genelde görürüz destekleyeceğiz yorumlarımızı yaparken ismimizi belirtmeye çalışacağız genelde yorumlarımızda yazmadığımız isimleri konusunda özür dilerim.haklısınız kendime bir borç bildim cevap vermek istedim kesinlikle kötüye yorumda yazmadık hayırlısıyla

Yorum Yaz