ALAPLI HABERLERİ

YÜZ YÜZE VAAZ KURSU AÇILDI

26 Aralık 2013
573 kez görüntülendi

YÜZ YÜZE VAAZ KURSU AÇILDI

Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine  yüz yüze vaaz kursu veriliyor.

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş , yaptığı açıklamada, din görevlilerinin usulüne uygun vaaz yapabilmelerini sağlamak ve vatandaşlarla bire bir iletişim kurabilmeleri amacıyla vaaz kursu verdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız  merkezi vaaz sistemini sona erdirdi. Bu nedenle yüz yüze vaaz uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçlamıştır. Yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahip, mesleğinde sürekli kendini yenileyen din görevlilerimizin cemaatiyle yüz yüze yapacağı vaaz ve sohbetlerin, hem görevlimiz, hem de cemaat açısından çok daha olumlu sonuçları ve yansımaları olacaktır” diye konuştu.

Kursa 20  din görevlilerinin katıldığını anlatan Bektaş , “Diyanet İşleri Başkanlığı imam hatip, müezzin kayyum ve vaizler olmak üzere halkımızla bire bir iletişim kurma adına yüz yüze vaaz programı düzenliyor. Alaplı Müftülüğü vaizi O.Fatih Eryiğit  tarafından din görevlilerine 3 haftalık kurs veriliyor” dedi.

Müftülük vaizi O.Fatih Eryiğit te,Cami içi din hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, cami görevlilerinin usulüne uygun vaaz yapabilmelerini sağlamak amacıyla  yüz yüze vaizin daha faydalı olması amacıyla kursun düzenlendiğini belirtti.Her din görevlisinin kendi cemaatine yüz yüze vaaz edebilecek beceriye sahip olmasını istiyoruz. Bu nedenle 20 din görevlimize yüz yüze vaaz semineri veriliyor. Bu seminerler devam edecek. dedi

Yapılan kursta, vaaz ve irşadın önemi ve tarihçesi, vaizde aranan nitelikler, vaaz hazırlama yöntemleri, vaaz sunma yöntemleri ve vaizlerin yararlanacağı kaynaklar gibi konular anlatılıyor.

From DİN GÖREVLİLERİNE VAAZ KURSU, posted by Mustafa Kanca on 12/26/2013 (7 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz