ALAPLI HABERLERİ

ZAYBİR ZONGULDAK’IN İLK TESCİLLİ KESTANE BALI

25 Kasım 2014
3.018 kez görüntülendi

ZAYBİR ZONGULDAK’IN İLK TESCİLLİ KESTANE BALI

Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin İstanbul Harbiye Askeri müzede 21 – 23 Kasım tarihlerinde açtığı Bal ve Arı Ürünleri fuarına katıldı.

Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney’in önderliğinde açılan stant bir anda fuarın gözdesi ve ilgi odağı oldu. Ulusal basının ve bal firmalarının da ilgi odağı olan ZAYBİR’in tescilli Zonguldak Kestane balını tatmak için ziyaretçiler önce Zonguldak standını tercih etmeleri aracıları mutluluk göz yaşlarına boğdu.

Fuarda stant açan bir çok İl’in Birlikleri valilikler, İl Özel İdare ve Belediyeler tarafından desteklendiği gören Zonguldaklı aracılar, “Türkiye Zonguldak kestane balına hayran. Destek veremeseler de bürokratlarımız nerede. Bu mutlu ve gurur günümüzde yanımızda dahi olamazlar mıydı” dediler.

Birinci hedefini başarıyla tamamladığı ve ikinci hedefinde Arı ile alternatif tedavi merkezini Zonguldak’ta kurmak istiyoruz diyen Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney, “Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak fuardayız ancak Zonguldak’a yakışır bir şekilde fuarda olamadık onunun için çok üzgünüm.

Öncelikle 10 yıllık birlik başkanlığım süresi içinde hayallerimin en büyüklerinden biri fuarda stant açmaktı. Türkiye’ye, yurt dışına Zonguldak’ın kestane balını nasıl tanıtırız. Sizlerde yakından takip ettiğiniz gibi kuruluşumuzdan bu yana yaşananları sizde biliyorsunuz. Çok şükür iki gündür fuardayız.

Fuarda stantların ilgi görme bakımından baktığınızda siz de gördünüz ve görüntülediniz.
En kalabalık stant yinede Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin standı. Sadece üç aracı arkadaşımızın ürünüyle buraya katılabildik. İnşallah önümüzdeki yıl daha fazla ürünüyle ve daha fazla aracıyla katılmayı planlıyoruz” dedi.

KENDİ İLİMİZDE KENDİMİZİ TANITAMADIK

Fuarda diğer birliklerin valilik. İl Özel İdare ve belediyeler tarafından desteklendiği ifade eden Güney, “ Destek konusunda diğer illerin tabelalarına baktığınızda İl Özel İdarenin ve valiliğin tabelaları var. O desteklerle katıldılar. Biz kendimizi yeterince anlatamadık birazda geç kaldık organizasyonda. Bugünde Zonguldak’tan bir otobüs dolusu aracımız geldi. Hem bizi ve fuar alanını ziyarete geldiler. Bununla da ayrı bir gurur duyduk” dedi.

BAL FİRMALARI BALIMIZI TOPTAN ALMAK İSTEDİLER

Fuarda bal firmalarının balı toptan alarak stardı kapatmak istediklerini ifade eden Selahattin Güney, Bu fuarlar çok basit yerler, gezme yerleri değil. Çok ilginç Bursa’dan arı ürünü satan bir firma bize standı kapatın tamamını ben alıyorum dedi.
Bu çok güzel ve gurur verici bir olaydı bizim için. Şehrimizin ileri gelen, otoban üzerinde marketler zinciri olan bir iş adamı ile görüştük ve ürünümüzü markette reyonlara koyacağız.
Zonguldak Dernekler Federasyonu başkanı ile görüştük, seçkin ve kaliteli marketlere Zonguldak’ın tescil edilmiş tek ürünü olan kestane balını piyasaya sürdük” dedi.

2015’TE ZONGULDAK’IN ÜRETTİĞİ BAL YETMEYECEK

Fuarda Zonguldak Kestane balına yoğun ilgi olduğu söyleyen Güney, “Eminim ki önümüzdeki yıllarda Zonguldak’ın ürettiği bal yetmeyecek, arıcılarımızı destekleyerek kovan sayımızı artırmamız gerekiyor. Floradaki arıcılarımızı yerleştirme konusunda Orman Bölge müdürlüğüyle daha sok görüşmemiz gerekiyor. Arıcılarımızı her yönüyle, alet ve ekipman destekleyip çok daha fazla bal üretip bu tür fuarlarda Zonguldak’a yakışır bir şekilde, aynı zamanda Zonguldak’ın bastonuyla, Ereğli’nin Osmanlı çileği reçeli ve madencinin heykeliyle birlikte fuarda bir koridoru biz kapatacağız. Dün Ulusal basın bize ve kestane balına çok yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgiyi daha da artırıp fuara Zonguldak damgasını vurmak istiyoruz” dedi.

zaybir

 

zaybirr

Yorumlar

  1. cihat akman dedi ki:

    tebrik eder başarılarınızın devamını dilerimi, bizi gerçek gururlandırdınız teşekkürler

Yorum Yaz