ALAPLI HABERLERİ

ZAYBİR’DEN BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

8 Şubat 2013
532 kez görüntülendi

ZAYBİR’DEN BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Selahattin Güney ve yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Belediye BaşkanıNevzat Çimenoğlu’nu  makamında ziyaret etti.

Güney, ziyarette yaptığı konuşmada, ZAYBİR’in üye sayısının 599 olduğunu , Ereğli ve Alaplı’da 350 üyelerinin bulunduğunu 15.ooo kovan arı kolonisi olduğunu söyledi

Ürettikleri balları kendi tesislerinde doldurmayı hedeflediklerini anlatan Güney, şöyle konuştu:

“Bu düşünceyle ilimizde bal dolum tesisi kurulmalı ve bu alan aynı zamanda eğitim kompleksi haline dönüştürülmelidir. Böylece köylüyü göç ettirmeden, köyünde ucuz yatırımla istihdam etmiş olacağız. Bu yatırımlarla hem vatandaşımızın hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacağız. İlimizde kurulacak ve örnek olacak olan Uygulamalı Eğitim İstasyonu sadece ilimiz arıcılarına değil, tüm ülke arıcılığına faydalı olacaktır. İlçede uygulamalı eğitim merkezi ve bal dolum tesisi kurma faaliyeti başlattık. Kısa zamanda bal dolum makinlarının montajı yapılıp kendi balımızı  tesislerimizde doldurmaya başlayacağız.”

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu’da ZAYBİR’e her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, Alaplı’da kestane balı ve Gümeli ballarının satışının yapılacağı bal evlerinin açılmasını desteklediklerini  belirtti.

Zaybir Başkanı Selahattin Güney ve yönetim kurulu üyeleri  belediye başkanı Nevzat Çimenoğlu’na  Propalis sakızı ile Kestane balı hediye etti

ALBUM ADI ZAYBİR YÖNETİM KURULU BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ, Fotograf Mustafa Kanca on 2/08/2013 (8 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz