ALAPLI HABERLERİ

ZİHİNSEL ENGELLİLER FUTBOL MAÇI YAPTI

1 Şubat 2013
539 kez görüntülendi

ZİHİNSEL ENGELLİLER FUTBOL MAÇI YAPTI

Alaplı Kuzey Bakım Merkezide kalan zihinsel engelli hastalar, bakım merkezi personeliyle futbol maçı yaptı.

Alaplı Kuzey Bakım Merkezinde kalan 15 zihinsel engelli hasta bakım merkezi personeliyle dostluk maçı düzenledi. Zihinsel engellilerin sahada verdiği mücadele izleyenlerden büyük alkış aldı.

Alaplı Kuzey Bakım Merkezi Müdürü Serdar Demirkol, yaptığı açıklamada, zihinsel engelli hastaların sosyal aktivitelerden daha fazla yararlanması için her ay kendi personelimizle futbol maçı yaptıklarını söyledi.

Bu tür sporsal faaliyetlerin zihinsel engelli hastalara moral verdiğini ifade eden Demirkol,

“Bakım merkezimizde kalan genç zihinsel engelli hastalarımız her ay kendi personelimizle futbol maçı yaparak hem moral kazanıyorlar. Hemde sporsal aktiviteleri yerine getiriyorlar. Onlar için tüm gün bakım merkezinde oturmak sıkıcı geliyor. Böyle spor sal faaliyetler yaparak hem hareket etmelerini sağlıyoruz. Hemde sosyal ortamlara girmelerini sağlıyoruz. Bundan sonraki süreçte zihinsel ve fiziksel engelli hastalarımız Alaplı kapalı spor salonunda haftanın 2 günü sporsal faaliyetlerde bulunabilecekler”

Alaplı Gençlik spor Müdür vekili Mustafa Öztürk ise, İlçemizdeki tüm fiziksel ve zihinsel engelli arkadaşlarımız spor yapabilmesi için spor salonumuz ve hocalarımız her zaman hizmet vermeye hazırdır. İlçemizdeki tüm engelli kardeşlerimizin spor yapmaları için çalışma başlattık.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz