ALAPLI HABERLERİ

ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

12 Ocak 2013
545 kez görüntülendi

ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AB destekli Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (Çatak) projesi onaylandığı zaman çiftçilerin dönüm başı 200 lira destek alabileceğini bildirdi.

Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik tarıma geçen çiftçilere devlet tarafından bu yıl dönüm başı 35 lira destek verileceğini söyledi.

Çatak projesinin Zonguldak’ta tarımın gelişmesi için çok önemli olduğunu ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi:

“Çalışmalarımızın neticesinde proje ilimiz de 2013 yılı destekleme programına alınma aşamasına gelmiştir. İnşallah bu destekten de yararlanabildiğimiz zaman çiftçilerimiz alan bazlı fındık desteği hariç dönüm başına 200 lira destek alacaktır. Bu da İlimizdeki tarımın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Ayrıca fındığımız organikleştiği zaman daha yüksek fiyata satılacaktır. İçtiğimiz su, teneffüs ettiğimiz hava tertemiz olacaktır. Bölgemizde arıcılık gelişecek. Organik bal üretimine başlanacaktır. Amacımız Alaplı’nın tamamını organikleştirerek her köyde arıcılığı geliştirmektir. Organik arıcılık yapan çiftçilerimize devletimiz 12 lira destek vermektedir. Çiftçilikle ilgili yenilikleri her zaman duyuracağız. Organik tarımda kayıtlı olan çiftçilerimizin için destekler 15 Ocak’ta ödenmeye başlanacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz