ALAPLI HABERLERİ

ZONGULDAK TARİHİ BİR GÜN YAŞADI

26 Mart 2014
624 kez görüntülendi

ZONGULDAK TARİHİ BİR GÜN YAŞADI

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta Madenci anıtı önünde kalabalığa seslendi.


Zonguldak’ta 12 yılda 5 katrilyonluk yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, Filyos Projesinin Türkiye’nin önemli bir projesi olduğunu söyledi. Ereğli Çevre Yolu, Devlet Hastanesi, köprülü kavşak yatırımlardan da bahseden Başbakan Erdoğan, Ereğli’nin çehresinin değişeceğini de söyledi.

“MADENCİ KARDEŞLERİM SİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”
Başbakan Erdoğan’ın konuşmaları şu şekilde: “Emeğin başkenti Zonguldak” sözleri ile konuşmasına başlayan Erdoğan, “Emeğin başkenti, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Alaplı, Kdz.Ereğli sizleri muhabbet ile selamlıyorum. Karadır kaşların benzer kömüre sizden ayrılması zarar ömüre, kollarımdan bağlasalar zincire, kırarım zinciri varırım sizlere. Allah sizden razı olsun Zonguldak, sizler alın teriniz ile cesaretiniz ile yiğitliğiniz ile Türkiye’yi büyüttünüz. Madenci kardeşlerim sizlerden allah razı olsun, çiftçi, esnaf, emekli kardeşim rabbim sizlerden razı olsun. Bugüne kadar madenlerde hayatlarını kaybetmiş kardeşlerimize rahmet niyaz ediyoruz, ülkemizin tüm aziz şehitlerine rabbimden rahmet diliyorum. Sizlere de şu aşkınız sevdanız muhabbetiniz için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN”
Buradan önce 53 şehre ulaştım hepsinden size selam getirdim. Allaha hamdolsun Türkiye çok büyük bir heyecan yaşıyor. Gittiğimiz vilayetler büyük bir heyecan yaşıyor. 77 milyon oynanan oyunu görüyor, 77 milyon ülkesine, istiklaline, bayrağına sahip çıkıyor. Seçim yaklaştıkça muhaliflerin ve muharızların ahlak dışı saldırıları da yoğunluk kazanıyor. Sandığı gölgelemek isteyenler millet iradesini karalamak isteyenler, her türlü çirkinliği, çirkefliğe başvuruyorlar. Sizden 30 mart günü gün boyunca sandıklara sahip çıkmanızı özellikle rica ediyorum. Oy pusulaları üzerinde kalemle işaretleme çağrısı yapanlar var. Bunlar art niyetli bunlara asla inanmayın. Oy pusulasının üzerinde mühür dışında hiçbir şeyin olmaması gerekiyor. Sandık başında sizlere teslim edilen pusulalara dikkat edin onların üzerinde hiçbir işaret olmayacak. Kimseye kulak asmayın. Sandığa gidin. Biz sadece rükuda eğiliriz. Bunun dışında asla eğilmeyiz. Hür iradenizle vicdanınızın sesini dinleyerek oyunuzu verin. Seçim yaklaştıkça muhaliflerin ve muharızların ahlak dışı saldırıları da yoğunluk kazanıyor. Sandığı gölgelemek isteyenler millet iradesini karalamak isteyenler, her türlü çirkinliği, çirkefliğe başvuruyorlar. Sizden 30 mart günü gün boyunca sandıklara sahip çıkmanızı özellikle rica ediyorum. Oy pusulaları üzerinde kalemle işaretleme çağrısı yapanlar var. Bunlar art niyetli bunlara asla inanmayın. Oy pusulasının üzerinde mühür dışında hiçbir şeyin olmaması gerekiyor.

ZONGULDAK’A 5 KATRİLYON
Zonguldak Belediyesi ne yaptı, biz burada 12 yıldır 5 katrilyon yatırım yaptık. Bu sandık namustur. Bu bizim namusumuzdur. Bundan asla prim vermeyeceğiz, sahip çıkacağız. 30 Mart akşamı bu oyunları oynayanlara gereken cevabı vereceğiz. Nedir o Pensilvanya, CHP, MHP cebinde, milyarlar cebinde, holdingler cebinde, rafineri cebinde ne diyor tek ceketi varmış. Nasıl bir tek ceset ise bu huzuru bozmak için ellerinden geleni yapacaklar. Biz bugüne kadar sabrettik hiçbir tahrike kapılmadık, hiçbir saldırıya da boyun eğmeyeceğiz, provakasyonlara karşı dikkatli olacağız, milli iradenin en sağlıklı en güzel şekilde sandığa yansımasını sağlayacağız. Bu seçim sıradan bir seçim değil, başkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlık seçimleri değil adeta bir genel seçim.

CHP’YE ELEŞTİRİ
Karşımızda oluşan ittifaka dikkat edin, nasıl bir istiklal mücadelesi içerisinde olduğumuzu da net göreceksiniz. Kim var bu ittifakta CHP, MHP, BDP, Pensilvanya, malum medya, işverenler, eli kanlı terör örgütleri, hepsi buraya destek veriyorlar. Faiz lobileri, Türkiye düşmanı çevreler bu ittifaka destek veriyor. Türkiye’nin güçlenmesinden ülkenin büyümesinden kardeşliğin artmasından rahatsız olan kim varsa destek veriyor. Ahlak dışı araçlarla bize saldıracaklar, saldırsınlar, biz bunları kaale almayacağız, yolumuzda yürüyeceğiz. Bu CHP hiçbir zaman hakkın yanında olmadı”

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİYDİ”
Bu CHP dinimize mukaddesimize, ezanımıza, kitabımıza saldıran CHP değil mi? CHP’ye benim milletim tek başına iktidar vermedi, gene vermeyecek. Düne kadar bu CHP ergenekonun avukatıydı, Silivri’ye gidip geliyordu ya çetelere avukatlık yapıyordu şuanda nerede Pensilvanya’nın avukatı ya bunların ikisi bir arada nasıl oluyor? Hakkari’ye gidiyor bir tane Türk bayrağı yok, CHP bu, nabza göre şerbet. Daha düne kadar Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyordu şimdi Pensilvanya’nın askeri oldu.

“SEN ZÜĞÜRTSÜN”
Montajlarla milletin karşısındalar projeleri yok, yatıyor kalkıyor yolsuzluk söylüyor. Benim ile ilgili diyor ki İsviçre bankalarında 13 ayrı hesabı varmış medya bunları iyi kaydet ama hesabını da sorun. Bakın diyorum ki eğer dürüst isen eğer samimi isen eğer karakter itibariyle karakterin var ise hangi bankada bu hesaplar var ise çünkü hukukta bir kaide var müddeyi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Bunu kim ispat edecek sen iddia ediyorsun sen ispat edeceksin. Gitsinler bu parayı alsınlar, ondan sonra sen züğürtsün. Sen züğürt olduğun için bu paraları da sana verelim.

BAYKAL’IN KASETİ
Baykal’ın kaseti çıkmıştı ya şimdi onları döndürüyorlar. Ey Baykal sana yazıklar olsun seni CD ile kaset ile genel başkanlıktan indiren bu adamın şuandaki yalanlarına uyuyorsun. Eğer böyle bir tezgahın içerisinde Tayyip Erdoğan olsaydı onları yarım saatte kaldırırmıydı, ben kaldırdım, MHP’yi de ben kaldırdım, neden bunlar bize yakışmaz. Utanmadan sıkılmadan hala konuşuyorlar.

FİLYOS TÜRKİYE’NİN PROJESİ
Zonguldak’a pek çok hizmet getiriyoruz. Ben bir müjde veriyorum. Filyos Limanı projesini nihayet hayata geçiriyoruz. Filyos Limanı projesi Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit döneminden beri beklenen bölgenin geleceğini değiştirecek olan bir proje. Filyos limanı sadece Karadeniz bölgesinin değil, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesinin de projesi. Kocaeli, Sakarya’daki liman rahatlayacak, burası Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olacak. Limanla yıllık 25 milyonluk yük elleçlenecek. Ankara’ya en yakın liman olacak. Bu nedenle Ankara ekonomisini de etkileyecek, uluslar arası niteliği olan bir liman olacak. Limanın sadece alt yapı inşaasında Zonguldak’ta Karabük’ten, Bartın’dan 3 bin kişi çalışacak. Uzun vadede bölgede 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. Filyos limanı özellikle Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini ilgilendiriyor ama aslında bir Türkiye projesi. 810 trilyonluk alt yapı ihalesinin değerlendirme süreci devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 2 ay içerisinde inşaatına başlıyoruz, 3 yıl içerisinde alt yapı inşasını tamamlamak istiyoruz. Bu proje sıradan bir proje değil. Bizim 2023 hedeflerimizden bir tanesi. Eski para ile bu yatırım katrilyonları bulacak. Bölgenin çehresini değiştirecek.

13.5 KATRİLYON ÖDEDİK
İzmir’de Çandırlı limanını yapıyoruz, Filyos’dan daha büyük. Bunların hayatında 3 koyunu gütmek bile yok, kaybedip gelirler. Bu Kılıçdaroğlu, SSK’yı batıran adam, ne çileler çekti, hastalarımız rehin kalıyordu, iniyorduk SSK’nın eczanesine ilaç yok. Şimdi istediğin hastaneye gidebiliyor musun istediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun? Zorunlu tasarruf adı altında benim işçi, memurdan para kestiler. Toplam 13.5 katrilyon para kesildi. Göreve aldığım gün önüme bu geldi ya devlet işçisine memuruna borçlu olur mu? Hemen bu parayı ödeyeceğiz, 3 senede 13.5 katrilyonu ödedik. Hani bu işçinin lideri ile hani halkçı idi?

HAVALİMANI
Çaycuma havalimanına şuanda sadece yurt dışı seferleri yapılıyor. Bölgedeki diğer havalimanlarına yakın olduğu için talep yetersizliğinden dolayı buraya yurt içi uçuş gerçekleşmiyor. Eğer sanayi odası, ticaret odası onlara sesleniyorum yeterli talep oluşursa Zonguldak’lı kardeşlerim talep olursa yurt içi uçuşları gerçekleşebilir. 2/B kanununu çıkardık bu sorunun tamamen çözülmesi noktasında belediyelere büyük sorumluluklar düşüyor. Bir de Zonguldak’ın farklı bir durumu var inşallah 30 Mart’ta Zonguldak Ak Parti dediğinde bir tarafta Ak Partili belediye diğer taraftan biz hükümet olarak sorunun çözümüne gayret göstereceğiz.

“TTK VE ZONGULDAK’A SAHİP ÇIKIYORUZ”
TTK’ya sahip çıkılmadığını iddia edip bizler yıpratılmaya çalışıyoruz tam tersine biz 12 yıldır TTK’ya Zonguldak’a da biz sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz, yatırımlarımız ortada. Bölünmüş yollar ortada, sağlık tesisleri orada. 55 trilyon maliyeti olan 400 yataklı Ereğli Devlet Hastanemizin yapımı sürüyor bu sene içerisinde bitiriyoruz. Toplamda 37 trilyon maliyeti olan 100 yataklı Devrek ve 75 yataklı Çaycuma Devlet Hastanelerimizin bu sene içerisinde tamamlıyoruz. Zonguldak’a 400 yataklı bir devlet hastanesi yapıyoruz, ihale süreci devam ediyor. İnşallah yapımına bu sene içerisinde başlanıp 2 yıl içerisinde bilemediniz 2.5 yıl içerisinde tamamlayacağız. 12 Yılda biz Zonguldak’a 5 katrilyon yatırım yaptık. Ulaştırma ve haberleşmede 1 katrilyon, eğitimde 472 trilyon, enerjide 605 trilyon, gençlik ve sporda 284 trilyon, aile ve sosyal politikalarda 282 trilyon sağlıkta 182 trilyon yatırım yaptık. Eğitimde Fatih projemiz başladı, etkileşimli tahtalar geliyor ve tablet bilgisayarlar geliyor.

EREĞLİ ÇEVRE YOLU PROJESİ
Orman ve Su İşleri olarak attığımız adımlar var bu adımlarda da hızla çalışmalarımız devam ediyor. Yalnız 12 kilometre uzunluğundaki Zonguldak çevre yolunun proje çalışmaları sürüyor. Ereğli Çevre yolunun proje çalışmaları da devam ediyor. Zonguldak-Karabük arasındaki yolları rayını her türlü malzemesini kendimiz üreterek sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Zonguldak’tan Ankara’ya kadar İç Anadolu, Karadeniz bağlantısı olan demir yolunu elektrikli modern bir demir yolu haline getiriyoruz. Yapımı devam eden demir yolu projelerinin tutarı 813 trilyon.

EREĞLİ’YE MEMBAĞ SUYU
Taşkın korumalarla ilgili atılan adımlarımız var Zonguldak, Alaplı, Beycuma, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Filyos, Gökçebey, Kozlu ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızı ve arazilerini taşkın zararlardan koruduk. Filyos çayı taşkın koruma tesisi ikinci kısım işini tamamlayarak hizmete aldık. Filyos çayı yatağının düzeltilmesi kapsamında sağ ve sol sahilinde taş tahkimat yaparak 5 bin dönüm alanı taşkınlardan koruduk. Kızılcapınar barajından aldığımız suyu 6 kilometrelik isale hattı ile ve yine inşaat çalışmaları devam eden içme suyu arıtma tesisi ile Ereğli ilçesine membağ suyu kalitesinde su vereceğiz.

EREĞLİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
İlçelerimizden bu hizmetlerde en çok payı alan Karadeniz Ereğli. Hastaneler, okullar, köprülü kavşaklar, diğer hizmetlerimiz ile Ereğli’nin çehresini değiştiriyoruz. Zonguldak belediye çalışmaları bakımından maalesef hakettiği hizmetleri alamıyor. Zonguldak’ın bu durumu bizleri çok üzüyor, inşallah 30 Mart Zonguldak’ta belediye hizmetleri bakımından bir dönüm noktası olacaktır.

“ZONGULDAK DOĞALGAZA KAVUŞTU!..”
Zonguldak’a doğalgaz geldi yüzde 83’ü doğalgaz kullanıyor. Doğalgaz sadece Ereğli’ye geldi diyor Ereğli doğalgazı aldı mı? Hemen merkezi de hallediyoruz. İki kızım iki oğlum var. Kızlarım başörtülü olarak üniversiteye gidemediler. İmam Hatip mezunu idiler gidemediler, erkek evlatlarım katsayıya takıldı gidemedi. Gittiler yurt dışına, başörtülü okudular, dünyanın en ileri üniversitelerinde okudular. Şimdi bu sorunlar kalktı mı? 4+4+4 şuanda meslek liseleri imam hatipler bir sıkıntı var mı? Katsayı ile ilgili var mı? İstediğiniz üniversiteye gidebiliyor musunuz? Devlet dairelerinde başörtülü çalışabiliyor musunuz? Ey gidi Kılıçdaroğlu dürüst ol”

Başbakan Erdoğan, Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar’ın yanı sıra belediye başkan adayları ile katılımcıları selamladı, hediyeler dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz