ALAPLI HABERLERİ

ZONGULDAK’TAN MİLLİ TAKIMA 2 SPORCU SEÇİLDİ

6 Şubat 2013
1.009 kez görüntülendi

ZONGULDAK’TAN MİLLİ TAKIMA 2 SPORCU SEÇİLDİ

 

Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye küçükler satranç şampiyonasında Zonguldak’ı temsil eden Ömer Beyazıt  Malğaç ve Serhan Berat Özdemir, derece yaparak Milli takım’a seçildiler.

Satranç Antrenörü Semih Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonasına Zonguldak’ı temsilen 5 sporcunun katıldığını söyledi. Şampiyonada 2 sporcunun milli takıma seçilmesi gurur verici olduğunu anlatan Özdemir, şöyle dedi;

“Zonguldak’ta düzenlenen turnuvada 5 sporcumuz Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen Türkiye küçükler satranç şampiyonasında İlimizi temsil eden Ömer Beyazıt Malğaç, Yağızhan Etcibaşı, Batuhan Tuna, Arslan Mert Yiğit, Serhan Berat Özdemir, katıldı. Şampiyonada 7 yaş kategorisinde 125 sporcu katıldı. Alaplı Atatürk İlkokul 1. Sınıf öğrencisi Ömer Beyazıt Malğaç, 9 tur sonunda 7 rakibini yenerek Türkiye 8. oldu. 10 yaş kategorisinde ise, 167 sporcu arasından 9 tur sonunda 7 rakibini yenerek Serhan Berat Özdemir, Türkiye 6. Oldu. Bu derecelerin sonunda Malğaç ve Özdemir, milli takım kadrosuna girdiler. Bundan sonraki şampiyonaya kadar milli takım ile birlikte kamplara katılarak turnuvalarda milli takımımızı ve ilimizi temsil edeceklerdir.”

4 yaşından bu yana satranç oynadığını anlatan Yıldırım Koleji 4 sınıf öğrencisi Serhan Berat Özdemir (10) 2 kez milli takımı seçildiğinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Milli takımda Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Özdemir şunları söyledi;

“4 yaşından beri satranç oynuyorum.6 yıldır Türkiye’de birçok satranç turnuvasına katılarak madalya ve kupalar kazandım. Bu turnuvalardan benim için en önemlisi Milli takıma 2. defa seçilmemdir. Şampiyonaya hazırlanmamda bana destek olan Oğuz Adnan Kılıç ve Kayra Zühre Öğretmenlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Yıldırım Koleji Okulunda bana desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

ALBUM ADI SATRANÇ’TA MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİLER, Fotograf Mustafa Kanca on 2/06/2013 (6 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz