ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI KAYMAKAMI YILDIRAY MALĞAÇ, “ALAPLI’YA YENİ BİR KÖY KAZANDIRACAGIZ”

10 Temmuz 2012
847 kez görüntülendi

ALAPLI KAYMAKAMI YILDIRAY MALĞAÇ, “ALAPLI’YA YENİ BİR KÖY KAZANDIRACAGIZ”

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Çay köyüne bağlı ancak köy kimliği olmayan Mollabey’i köy yapmak için referandum düzenleneceğini bildirdi.

Malğaç, yaptığı açıklamada, “Çok eski bir ticaret merkezi ve aynı zamanda köy kimliği olmayan Mollabeyin köy kimliği kazandırmak istediklerini söyledi.

Sınır belirleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Malğaç, “Mollabey Alaplı’nı en eski ticaret merkezlerinden biri ancak köy kimliğine kavuşturulamamış, çay köyüne bağlı olan yerleşim yerini köy kimliğine kavuşturmak için başlattığımız çalışmalar olumlu yönde ilerliyor. İlk olarak mollabeydeki dernek başkanları ve köy halkıyla yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Konuyu bir dosya haline valiliğe ilettik. Valilik tarafından konun takibi için bize yazı yazıldı. Şu anda köyün sınırlarını ve seçmen sayılarını belirliyoruz. Çiçekli, Ahiler ve Çay köyü sınırlarından ayrılacak olan mollabeye karacalı ve düğmeciler mahalleleri katılacak. Valilik ve İl genel Meclisinde görüşüldükten sonra referandum yapılacak. Referandumda yüzde 50 üzerinde oy çıktığı taktirde Alaplı’ yeni bir köy daha katılmış olacak” dedi.

ALAPLI KAYMAKAMI YILDIRAY MALĞAÇ, “ALAPLI’YA YENİ BİR KÖY KAZANDIRACAGIZ” Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz