ALAPLI HABERLERİ

ÇİFTÇİLER TARIM FUARINA GİTTİ

28 Eylül 2012
865 kez görüntülendi

ÇİFTÇİLER  TARIM FUARINA GİTTİ

Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü çiftçileri Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarına götürdü.

 

Zonguldak il Tarım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan’ın organize ettiği geziye 45 kişilik grupla katılan çiftiçiler fuarı gezdiler.Çeşitli ilçelereden çiftiçilerin katıldığı geziye Alaplı’dan 9 kişi katıldı.

Geziye il tarım müdürü Necmi Çelik’te sonradan katıldı.Tarım ve Hayvancılık Fuarına Türkiye’den yüzlerce firma katılıyor.

Bursa Tarım Fuarının açılışını Bursa valisi Şehabettin Harput yaptı

Bursa’da, 32 ülkeden 615 firma ve temsilcisinin katılımıyla düzenlenen, 200 bin ziyaretçinin beklendiği BURTARIM ile Bursa 4. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, törenle açıldı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa 9. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM) ile Bursa 4. Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nın açılışında, Türkiye’nin, Balkanlar, Kafkaslar ve Asya’nın en büyük tarım fuarının Bursa’da açıldığını söyledi.

Harput, Bursa’nın asırlardır tarım, hayvancılık ve gıda sanayisinde bir numara olduğunu ifade ederek, salça, konserve ve meyve suyunda ülke üretiminin yüzde 50’sinin Bursa’da gerçekleştirildiğini bildirdi.    Fuarların ülke tarımının daha da ilerlemesine katkı sağladığını dile getiren Harput, ”Topraklarımızdan en yüksek verimi almak hem hakkımız hem de görevimizdir. Bu toprakları bizlere bırakan ecdadımıza ve geleceğimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz” dedi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de dünyanın lider firmalarının, Türk şirketlerinin fuarda bir araya geldiğini ve önemli anlaşmalar yapacaklarını söyledi.   Tarımsal alanda üretim gücüyle önde olan Türkiye’de en büyük tarım fuarının Bursa’da yapıldığını dile getiren Ersözlü, 70 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara 32 ülkeden katılan 615 firma ve temsilcisinin bin 380 markasının sergilendiğini kaydetti.   Ersözlü, 5 gün sürecek fuarlara yurt içi ve dışından 200 bine yakın ziyaretçi beklediklerini dile getirerek, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya, Rusya, Suriye, Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Fransa, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, İran, İtalya, Karadağ, KKTC, Kosova, Makedonya, Mısır, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Tunus ve Yunanistan’dan davet edilen iş adamlarının yanı sıra yurt içinden 75 ilden kaldırılacak bin 500’e yakın otobüsle ziyaretçilerin Bursa’ya geleceğini bildirdi.

ALBUM ADI BURSA TARIM FUARI, Fotograf Mustafa Kanca on 9/27/2012 (114 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


ÇİFTÇİLER TARIM FUARINA GİTTİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz