ALAPLI HABERLERİ

MÜFTÜ BAŞ “ÖĞRENCİLERE GÜZEL AHLAK SAHİBİ OLMAYI ÖĞRETİYORUZ”

10 Temmuz 2012
1.103 kez görüntülendi

MÜFTÜ BAŞ “ÖĞRENCİLERE GÜZEL AHLAK SAHİBİ OLMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Yaz Kuran kurslarında öğrencilerimize güzel ahlak sahibi olmalarını, anne-baba, akraba, komşu ve diğer insanlara karşı saygı ve sevgi içerisinde olmalarını öğretiyoruz” dedi.

Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, İlçedeki camilerde devam eden yaz kuran kurslarında eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Baş, Yaz kuran kursları 17 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edeceğini söyledi. Kursların haftada 5 gün devam ettiğini ifade eden Baş, şunları söyledi;

“ Okullarımız tatile girmesiyle birlikte tüm cami ve kuran kurslarımızda yaz kuran kursları başlayarak devam etmektedir. Kurslarımızda din görevlileri ve kurs öğreticileri tarafından öğrencilerimize Kuran-ı Kerim ve meali,  itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilmektedir. İlçemizde bu yıl Ortacı Kuran kursu ve Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonlu okullarımızda 150 öğrencilerimize yatılı olarak eğitim vermekteyiz. Yaz Kurslarımızda Yüce Allah’ın bizlere en büyük ihsanı olan çocuklarımıza temel dini bilgiler yanında güzel ahlak sahibi olmaları, anne-baba, akraba, komşu ve diğer insanlara karşı saygı ve sevgi; milli ve manevî değerlerimize bağlı insanlar olmaları öğretilmektedir. Peygamberimiz (S.A.V)  “Hiçbir anne-baba evladına iyi bir terbiyeden daha güzel bir miras bırakamaz. Ve sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyurarak, Kuran öğrenmenin ve öğretmenin faziletini ifade etmiştir.  Bu amaçla yavrularımızı, Yaz Kuran Kurslarına mutlaka gönderelim. Allah’ın evi olan camilerimizle ve Rabbimizin kelamıyla kaynaşmalarını temin edelim. ” dedi.

MÜFTÜ BAŞ “ÖĞRENCİLERE GÜZEL AHLAK SAHİBİ OLMAYI ÖĞRETİYORUZ” Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz